Nyári kertipartik vagy szülinapi gyerekzsúrok egyik nagy kedvence lehet a könnyen és gyorsan elkészíthető jégkrémszendvics. Előkészületként be kell szereznünk (de ha van időnk, akkor akár meg is süthetjük) hozzá az aprósüteményt, ami az ízlésünktől függően lehet akár sima vaníliás, kakaós, gyümölcs- vagy csokidarabokkal tarkított.
Epres, pisztáciás, csokis vagy sztracsatellás – a jégkrémszendvics színének és ízének tárháza kifogyhatatlan. Készíthetünk tarkát, egyszínűt, elegánsabbat vagy bohókásat, a lehetőségeknek szinte csak a kreativitásunk szab határt. Ha beszereztük a kívánt ízeket, csak fogjunk egy éles és kellőképpen forró kést, amivel a dobozzal együtt fel tudjuk szeletelni a fagyit. Az így kapott jégkrémtallérokat csak két aprósütemény közé kell helyezni, levenni róla a műanyagot, és mehet is a tálcára! Kicsik és nagyok garantáltan imádni fogják!
Érdemes közvetlenül a tálalás előtt elkészíteni a szendvicseket, attól azonban nem kell tartani, hogy a nagy melegben megolvad és szétfolyik a desszertünk. Szerintünk pillanatok alatt el fog fogyni a tányérról az utolsó darab is.
Segítség az elkészítéshez: íme egy videó, hogy biztos legyen a siker!