Egészség

Mítoszok a narancsbőrről, amiket jobb tisztába tenni

Fogyás, futás, csodakrémek – ti melyikben hisztek, ha a narancsbőr eltüntetéséről van szó? Összegyűjtöttünk néhány tévhitet a cellulittel kapcsolatban, hogy ne vesztegessétek az időtöket, ha el akarjátok tüntetni a makacs bőrhibát.

A narancsbőr az egyik legnagyobb ellenségünk, különösen amikor közeledik a jó idő. Mert persze télen is járunk wellness-hétvégékre, és otthon is lekerül rólunk a nadrág, de valahogy mégis a nyár közeledtével esünk a legtöbben kétségbe a combunkon és fenekünkön megjelenő cellulit miatt.

Összegyűjtöttünk 5 tévhitet a narancsbőr eltüntetésével kapcsolatban, amiket jó, ha tudtok, amikor azon gondolkoztok, hogyan tüntethetnétek el a kritikus helyekről a nemkívánt gödröcskéket.

A vékony nőknek nincs narancsbőrük

Ez nem igaz. A narancsbőr sajnos nem válogat, kortól és súlytól függetlenül megjelenhet, különösen, ha genetikailag hajlamosak vagyunk rá. Mi még nem hallottunk olyan nőről, akinek ne lettek volna problémái a gödröcskékkel, hiszen mindenféle alkatú és méretű nőnél előfordulhat…

Forrás: Pixabay

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain 

A kilókkal együtt a narancsbőr is eltűnik

Ez sem igaz. A narancsbőr eltüntetéséhez nem elég, ha lefogyunk, a combunk és a fenekünk feszesítése, mozgás és kitartás kell ahhoz, hogy csökkentsük, vagy esetleg el is tüntessük a makacs gödröcskéket. Ráadásul ha gyorsan adjuk le a kilókat, a bőrünk veszíthet a rugalmasságából, ami inkább a narancsbőr malmára hajthatja a vizet.

A kardió az egyetlen lehetőség a cellulit eltüntetésére

A futás sokat segíthet, hogy mérséklődjön a narancsbőr a popsinkon és a combunkon, de sajnos nem elég csak a futópadot nyúzni. Specifikus edzésre van szükség, guggolásokra és kitörésekre, hogy valóban feszes és izmos legyen a problémás terület.

Segítenek a varázskrémek

Sajnos ez sem igaz. Ezek a krémek segíthetnek abban, hogy feszesebbé váljon a bőrünk, különösen ha edzéssel és megfelelő étrenddel kombináljuk a használatát, de csak kenegetéssel nem érhetünk el olyan eredményt, mint amilyet szeretnénk. Különösen tartósat nem.

A zsírleszívástól kevésbé látszik

Nemcsak drága és esetleg fájdalmas a zsírleszívás, de az is előfordulhat, hogy a beavatkozás hatására inkább kialakul a narancsbőr, mintsem eltűnik. A bőr ugyanis lassabban regenerálódik, mint amilyen gyorsan eltüntetik a kritikus helyekről a zsírt és így nagyobb esély van a cellulit kialakulására.

Vagyis marad a régóta ismételgetett módszer: helyes étrend, sok mozgás és kitartás.