Stílus

Nem úszhatjuk meg a hajszárítást

Tényleg mindenki utálja ezt a kötelező elemet?

Hiába érkezett meg a nyár, mégsem spórolhatjuk meg magunknak a hajszárítást! Habár sokat olvashattunk már az extrém magas hőmérséklet hajra vonatkozó káros hatásairól, sajnos nem hagyhatjuk ki, mert azzal többet ártanánk a fejbőrünknek, mint ha használnánk a hajszálainknak.

Fotó: Unsplash/Christopher Campbell

Fotó: Unsplash/Christopher Campbell

Trükkök

Esetleg annyit tehetünk, hogy nem a nagyon frissen mosott, még csöpögő hajunkat kezdjük szárítani, hanem óvatosan áttöröljük egy száraz, külön erre a célra elővett törölközővel. De tényleg finoman, mert ilyenkor nagyon könnyen megtörhetjük a haj szerkezetét! Majd ha még mindig van pár percünk, hagyjuk kicsit szikkadni a dunsztban, sokkal puhább lesz így a hajunk vége, s kevesebb ártalmas hőnek tesszük majd ki. Sose tartsuk túl közel a forró gépet, sőt, lehetőleg minél távolabbról, legalább 15 cm-ről fújjuk rá a levegőt. Mindig a legalacsonyabb hőfokot válasszuk, az a legkíméletesebb üzemmód. Igen, ez ugyancsak több idő, de megéri áldozni rá.

És ha vizes marad?

Semmiképpen se hagyjuk vizesen, mert még meleg időben is könnyen megfázhatunk, és ami még ennél is rosszabb, pillanatokon belül bekorpásodhat a hajunk. És ugyan egy nemrégiben közzétett amerikai kutatás szerint tudományosan nem bizonyított, hogy ettől kihullana a hajunk, azért nem árt az óvatosság. S ha úgy tűnik, végeztünk már, akkor pár perc pihenés, szikkadás és hűlés után túrjuk át újra a tincseinket, lehet, hogy maradt még néhány nedves terület, melyeknek bizony újra neki kell állni.