Stílus

Ezekre a kiegészítőkre van szükségünk a szabadtéri sportoláshoz

Akárhogy is, megérkezett a jó idő, a kifogások pedig még annyira sem állják meg a helyüket, mint télen. Pedig már akkor is tudtuk, hogy valójában inkább lusták vagyunk, mint például náthásak ahhoz, hogy felhúzzuk a tornacipőnket.

De most legalább nem kell behúzódnunk egy zárt helyiségbe ahhoz, hogy sportoljunk, kimehetünk a szabadba bringázni vagy futni, vagy ki melyik sportágat kedveli. A kora reggeli mozgás felfrissít, az esti levezeti a napi stresszt. Tessék választani, és irány a természet! De mielőtt elhamarkodva nekiiramodnánk, kapunk még egy kis időt a felkészülésre. Nézzük, mi minden szükséges feltétlenül, ha a szabadban edzünk!

Felöltözésre készen

Először is kell egy, a sportághoz passzoló cipő. Aztán nadrág, rövid vagy hosszú – ez inkább az időjárástól függ. Trikó, póló, vékonyabb hosszú ujjú felső – ezek is hőmérsékletfüggőek. De a kiegészítők között is bőven lehet válogatni. Keressünk a szekrényben egy baseballsapkát. Ez például jól jön, hogy az izzadás miatt ne fázzon meg a fejünk. Másrészt a hajunkat is hátrafogja, így az nem zavar edzés közben.

Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Alkalmas alkalmazás

Aztán a másik hasznos dolog a telefonunk. Na nem azért, hogy folyamatosan megálljunk, és inkább beszélgessünk, mint edzenénk. Hanem éppen azért, hogy egy arra megfelelő alkalmazás segítségével mérjük a távolságot, esetleg a sebességünket, az időnket, a teljesítményünket satöbbi. Ehhez érdemes egy felkarra csatolható tartót is vásárolni, így nem fog zavarni mondjuk futás közben. Ha csak zenét hallgatnánk, ahhoz kár a telefont vinni, elég egy, a ruhánkra csíptethető lejátszót magunkkal vinni.

Napszaktól függően jól jöhet a napszemüveg is. De ne a legdivatosabb darabot válasszuk, hanem vegyünk egy kifejezetten sportolásra gyártott modellt. És ha nem zavar, hogy nem üres a kezünk, nyugodtan magunkkal vihetünk egy flakon vizet vagy sportitalt egy kulacsban. És ha nemcsak futunk, de nyújtani vagy jógázni is szeretnénk, akkor szükségünk lehet egy törölközőre is, amit a nyakunkba tekerve vihetünk magunkkal.