Siker

A sikeres emberek hétköznapi teendői

Vannak olyan emberek az életünkben, akikre csodálattal nézünk, mert úgy tűnik, hogy minden napjuk hatékony. Elgondolkozunk, vajon hogyan csinálhatják, mik azok a dolgok, amik sikeressé teszik őket, míg mások nehezebben boldogulnak. Összegyűjtöttünk néhány szokást, ami a produktív munkanapok hátterében állhat, íme!

Először is érdemes még este, elalvás előtt végiggondolni, hogy mi mindent szeretnénk elvégezni a következő nap. Vegyük végig a teendőket, rangsoroljuk idő és fontossági sorrendben ezeket, akár egy listát is írhatunk. Ez mindenképp megkönnyíti a másnap elindítását, és a munka során is jól jöhet egy ilyen sorvezető, nehogy megfeledkezzünk valamiről. Érdemes egy naptárt vezetni, amibe előre beleírjuk a határidős vagy más halaszthatatlan feladatokat, így biztos, hogy emlékezni fogunk mindenre. Ezt akár az okostelefonunk segítségével is vezethetjük, ráadásul az emlékeztetőt is beállíthatjuk.

Fotó: Unsplash/ Markus Spiske

Fotó: Unsplash/ Markus Spiske

Amikor megérkezünk a munkahelyünkre, fussuk végig a beérekezett leveleket, akár az első kávé kortyolgatása közben. Szelektáljunk, szépen lassan kezdjünk el válaszolni mindegyikre, így megvan az átmenet, hogy nyugodt ritmusban kezdjük az aznapi munkánkat. Munka után pedig keressünk egy olyan elfoglaltságot, ami kikapcsol és feltölt. Ez lehet az olvasástól kezdve egy klassz tánctanfolyamig bármi, a lényeg, hogy új erőre kapjunk tőle. Hiszen fontos, hogy mindennap kellő energiával induljunk el otthonról, és ne érezzük úgy magunkat, mint egy kifacsart citrom.

Célok és motiváció

A korán kelés állítólag a sikeres emberek egyik legfontosabb jellemzője. Mert aki korán kel, már a reggeli órákban el tud végezni olyan fontosabb teendőket, amik nem igényelnek nagyobb erőfeszítést, mégis hasznosak, és nem tornyosulnak fel a teendők a nap folyamán. Valamint törekedjünk arra, hogy fejlesszük magunkat. Legyenek terveink, amiket el szeretnénk érni, és keressünk megfelelő motivációt, ami segít abban, hogy elérjük a kitűzött céljainkat. Nem kell nagy dolgokra gondolni, a kisebb, rövid távú elképzelések hamarabb megvalósulhatnak, és a sikerélmény új erőt adhat a folytatáshoz.