Csillagok

Sztárok, akik életveszélybe kerültek a forgatáson

Amikor a kanapén ücsörögve, popcornt majszolva nézünk egy izgalmas filmet, fel se merül bennünk, hogy a főhős a testi épségét kockáztatta a jelenet sikeréért. Sok színész nem hajlandó kaszkadőrt fogadni, mások pedig egy szerencsétlen szituáció miatt sérülnek meg súlyosan a forgatások alatt.

Joseph Gordon-Levitt

A Fék nélkül című fergeteges akcióthrillerben Joseph Gordon-Lewitt egy őrült tempójú biciklis futárt alakít, aki egy korrupt zsarut üldöz. A színész egyszer sem kérte kaszkadőr segítségét, és az egyik jelenetben valóban elütötte őt egy taxi. Súlyos belső sérüléseket szenvedett, és három hétig lábadozott a kórházban, mielőtt újra nekiveselkedett volna a forgatásnak.

joseph gordon-levitt

Fotó: Shutterstock

Charlize Theron

A sokoldalú színésznő 2005-ben, az Aeon Flux című akciófilm kedvéért szaltózni is megtanult. Ám az egyik hátraszaltója során rosszul ért földet, és súlyos nyaktörést szenvedett. Szerencsére időben kórházba került, de a forgatás így is leállt két hónapra.

charlize theron

Fotó: Shutterstock

Meryl Streep

A háromszoros Oscar-díjas Meryl Streepről már kevésbé gondolnánk, hogy valaha is veszélybe került volna az élete egy film forgatásán, hiszen főleg drámákban és vígjátékokban láthattuk. Ám az 1994-es Veszélyes vizeken című kalandfilmben – amit kaszkadőr nélkül csinált végig a Sziklás-hegységben –, komoly veszélyben volt az élete. A sodrás olyan erős volt, hogy a színésznő beleesett a gumicsónakról a jéghideg vízbe, de szerencsére a partnerét alakító Kevin Bacon utánaugrott, és megmentette: egy sziklába megkapaszkodva másztak ki a partra.

Fotó: EPA/WILL OLIVER

Harrison Ford

Az Indiana Jones filmek sztárja sohasem volt hajlandó kaszkadőrt alkalmazni, ez pedig egyszer majdnem az életébe került. A Végzet Temploma című film egyik jelenetében a maharadzsa palotájában kellett elbánnia a rátámadó orgyilkossal, ám a rosszul sikerült vállon átdobás miatt megrepedt a csigolyája. Ha nagyobbat esett volna a földre, könnyedén ki is törhette volna a nyakát. De ez sem tántorította el a színészt attól, hogy az ezt követő filmekben is bevállalja a veszélyes jeleneteket.

harrison ford

Fotó: Shutterstock