Otthon

Hintőportrükkök – nem csak a fürdőszobában varázsolhatsz vele!

Hintőpor a háznál, öröm a háznál. Babapopsira kiváló, de természetesen itt nem ért véget a sor. Sőt, néha nem árt, ha mondjuk a táskánkban is elrejtünk egy dobozzal.

Ha például látjuk, hogy a hajunk nem a legtisztább, és erre mondjuk a munkahelyünkön jövünk rá, nincs más hátra, egyszerűen bedörzsöljük hintőporral. Az eredmény önmagáért beszél. Néhány perc türelem, és máris átfésülhetjük a tincseinket. Bár kicsit bizarrul hangzik, de ha sötétebb a hajunk, akkor sötétíteni kell a hintőport. Kakaóval keverve nyugodtan használhatjuk. Persze csak külsőleg. Ha még vörösíteni is szeretnénk, akkor hívjuk segítségül a fahéjat.

Fotó: PIXABAY.COM/CCO PUBLIC DOMAIN

Fotó: PIXABAY.COM/CCO PUBLIC DOMAIN

Testszagok ellen

Ha allergiásak vagyunk a dezodorra, esetleg azt szeretnénk, ha jó illatú lenne a hónaljunk, zuhanyzás után érdemes behintőporozni. Ugyanez vonatkozik a lábunkra. A kellemetlen testszagok ellen ugyanis a hintőpor véd a legjobban.

Zsíroldó

Nem is hinnénk, de ha a zsírfoltos ruhánkat hintőporral dörzsöljük be, pillanatok alatt eltűnik a folt.

Fájdalomcsillapító

Bár a fájdalmat önmagában nem csillapítja, ha gyantázás előtt visszük fel a bőrünkre, egyrészt sokkal több szőrszáltól szabadulhatunk meg, másrészt sokkal kellemesebb lesz az a bizonyos kibírhatatlan pillanat.

Smink helyett

A hintőpor sminknek is kitűnő. Persze csak akkor, ha a szájfény használata előtt felviszünk egy keveset a szánkra. A rúzs hatása tartós marad. Ugyanezt érjük el a szempilláinkkal, ha festés előtt hintőporozzuk.

Kutyusok, cicusok

Kutyusok, cicusok imádják az izgalmas, finom és lazító hintőporos masszázst. Egyrészt kedvencünk hálás lesz a törődésért, másrészt a bundájuknak is jót tesz egy fényesítő kezelés.

Rovarirtó

Ha nem is irtja ki kedvencnek nem mondható kis szúrós lakótársainkat, de sok esetben elzavarja őket. Velünk ellentétben a rovarok ugyanis nem annyira szeretik a hintőport.