Te + Én

Nem vagyunk unalmasak, csak másmilyenek – régi kapcsolat, nagyobb szerelem

Sokszor érezzük, hogy kicsit már unalmas a partnerünk. Szeretnénk kipróbálni magunkat más karjaiban. Miért is leszünk hűtlenek? Néha azért, mert kíváncsiak vagyunk, másokkal milyen lehet az ágyban.

Legtöbbször azonban magunkat teszteljük. Vajon lehet minket szeretni? Lehet minket megkívánni? Vajon csak a rutin miatt érezzük otthon, hogy már nem vagyunk kívánatosak?

Fotó: Unsplash/Scott Webb

Fotó: Unsplash/Scott Webb

De hogy tudjuk magunkat egy rég működő kapcsolaton belül elfogadni vagy elfogadtatni? Melyek azok a tévhitek, amelyek miatt azt gondoljuk, párunk már nem ÚGY gondol ránk.

Már nem vagyunk olyan kívánatosak

Elképzelhető, hogy a napi rutin miatt úgy látjuk, párunk már nem szerelmes belénk. Már nem járunk annyit moziba, színházba. Már nincs partnerünk szemében az a régi tűz. Talán így van. Viszont ne felejtsük el, hogy nem lehet mindennap tűzijáték, és nem szólhatnak folyton a fanfárok. Ez azonban nem feltétlen jelenti, hogy párunk már nem szeret bennünket. Sőt lehet, hogy sokkal jobban ragaszkodik hozzánk, mint annak idején. Egyszerűen azok a lángoló érzések alakultak át.

Egy új szerelem visszahozná a régi érzéseket

Talán rövidtávon ez igaz lehet. De ne felejtsük el, hogy minden új szerelem kockázatos. Ki tudja? Talán holnapra elmúlik. Esetleg csak egy egyszerű fellángolás volt az egész. Ne kockáztassunk egy hosszú távon jól működő kapcsolatot egy egyszeri nagy érzésért.

Egy jóval fiatalabb, vonzó férfi oldalán megfiatalodunk

Persze lehet, hogy ezt az illúziót sokáig elhitetjük magunkkal. Talán fiatalabbnak érezzük magunkat, esetleg fittebbnek is. Kérdés, hogy ennek mi lesz az ára. Mikor találkozik partnerünk egy nálunk esetleg jóval fiatalabb nővel. Mennyire lesz ez megalázó számunkra. Nem véletlenül mondják, hogy akik együtt öregszenek meg, azok mindig fiatalnak látják egymást. Inkább a régi kapcsolatunkba próbáljunk új színeket vinni.

Egy kaland nem kaland

Hát igen. Kalandokat keresni izgalmas dolog. Másfelől viszont ez a legkockázatosabb vállalkozás. Mert partnerünk megbocsájthatja eltévelyedésünket, de a kapcsolatunk soha többé nem lesz a régi. A megcsalás ugyanis egy szövetség elárulása. Azt az üzenetet hordozza, hogy nekünk ez a kis szövetség már kevés. Nem elégít ki bennünket. Így egy kaland ugyanolyan súlyú lehet, mintha folyamatosan szeretőt tartanánk.

Hozzuk ki a legjobbat a meglévő kapcsolatból

Ha magunkat szeretnénk újra olyannak látni a kapcsolaton belül, mint amilyenek régen voltunk, akkor üljünk le a partnerünkkel, és beszéljük meg, hogy szerinte miben kéne változnunk vagy változtatnunk. Ha úgy érezzük, hogy elfáradt a kapcsolat, akkor közös erővel próbáljuk újraépíteni azt.