Kínában az árpa eleve söralapanyagként kezdte a pályafutását. A Közel-Keleten már 5100–5500 évvel ezelőtt árpából főzték. Bár nincs konkrét elképzelés, hogy Kínában mikor kezdtek el sörözni, egy biztos, a legrégebbi erre utaló leletek 5000 évesek.
Szóval a sörfőzés nem ma kezdődött. De vajon mi, nők mióta szeretünk sörözni? Egyáltalán mások a sörözési szokásaink, mint a férfiaknak?
Elsősorban az ízvilág számít
Kedvenc sörünket elsősorban az íze miatt választjuk. Szemben a férfiakkal a minőséget a mennyiség elé helyezzük. Fiatalabb korban a lágyabb, lazább söröket kedveljük. Nem vetjük meg az ízesített, sőt az alkoholmentes változatokat sem. A markánsabb aromákat idősebb korban preferáljuk. Egyébként érdekes, hogy a barna sörökkel szemben a világos sörök indulnak inkább a versenyben. Persze nem lehet általánosítani.
Nem mindegy, hogy miben van a sör
A korsó nem játszik. Leginkább söröspohárból szeretünk inni. Bár a pohár dizájnja, kecsessége, sőt mondhatni néha nőiessége is fontos.
Gasztronómiai szempontból zavarban vagyunk
Sokszor nem tudjuk, hogy milyen ételhez milyen sör illik. Nagyobb vacsorákon ritkábban rendelünk az étel mellé sört. A sörözés külön program.
Soha nem döntjük
Ki miért is fogyasztja a sört? A férfiak szeretnek mennyiségi játékot játszani. Minél több sört, minél jobban ledönteni a garaton. Ők nem ízlelgetik, nem élvezik ki annyira az aromákat. Mi sosem döntjük magunkba a sört, inkább finoman kortyolgatjuk. Szinte úgy, mint a bort. Egyedül szinte sosem iszunk, csak társaságban.