×

Stílus

Tökéletes arc egész napra – sminktippek zsíros arcbőrre

Ha zsíros a bőrünk, bizony sokkal nehezebb alapozót használni, még akkor is, ha arcunkat rendszeresen tisztítjuk. Napközben többet verejtékezünk, bőrünk a smink ellenére fénylik, az alapozó pedig elmaszatolódik. Pedig egy kis odafigyeléssel és türelemmel bármilyen bőrtípus engedelmeskedik nekünk.

A zsíros arcbőrt is hidratálni, krémezni kell, persze nem árt egy kicsit trükközni. Ne közvetlenül sminkelés előtt hidratáljunk, hanem már előző este. Így reggelig a bőrünknek lesz ideje feltöltődni.

Olaj nélkül jobb

Hogy ne legyen fényes a bőrünk, érdemes mindig púdert használni: a port keverjük el a krémes alapozóval, így vigyük fel arcunkra. A hatás csodálatos: a púdertől a bőrfelület matt lesz. Fontos, hogy ne ecsettel, hanem puffni segítségével dörzsöljük arcunkra az elegyet. Alaposan kenjük el bőrünkön, így a hatás tartósabb lesz. Mindenképp kerüljük az olajtartalmú termékeket!

Fotó: StockSnap/ Pawel Kadysz

Fotó: StockSnap/ Pawel Kadysz

Kétszeres védelem

Létezik egy csepp formájú szivacs, amely alapozásra, kontúrozásra és púderezésre is kiválóan alkalmas. Segítségével kisebb mennyiségű alapozóval is bőven lefedhetjük arcunkat, ami a zsíros bőrnél kulcsfontosságú. Miközben sminkünket szétteríti, a bőrön lévő zsíros réteget felitatja. Így duplán hasznos!

Tartósítsuk a hatást!

Ha már elértük a kívánt hatást, tegyük azt tartóssá is. Fontos, hogy használjunk fixálót, így nem kell folyamatosan azon görcsölnünk, hogy a sminkünk elkenődött. A táskánkban hordott kistükröt is nyugodtan elfelejthetjük, és főleg nem kell az egész folyamatot rendszeresen elölről kezdenünk, hiszen a fixáló tökéletesen tartósítja a „reggeli állapotokat”.