Stílus

Ha már leégtünk: így előzzük meg a hámlást

Nyakunkon a nyár és a jó idő, alig várjuk, hogy végre a strandon süttessük a hasunkat. Sokszor emlegetik a szakemberek a napozás veszélyeit. Ha mégsem voltunk elég óvatosak és leégtünk, néhány trükkel talán megelőzhetjük a hámlást, legalábbis a fokozott formáját.

Ha már megtörtént a baj és égővörös vállal bandukolunk hazafelé a vízpartról, a hűsítő tusolás után fogjunk hozzá a hidratáláshoz. De már a zuhanyzáshoz használjunk olyan tusfürdőt, ami kifejezetten hidratáló hatású, krémes és selymes, hiszen már ezzel megkezdhetjük a tűzoltást.

Ha kijöttünk a víz alól, vegyük elő a testápolót és ne sajnáljuk a krémet, kenjünk bőségesen a leégett területekre! Az sem baj, ha a könnyű testápoló helyett egy sűrűbb, intenzívebb krémet választunk a hidratáláshoz.

Fotó: Unsplash/ Corey O'Brien

Fotó: Unsplash/Corey O’Brien

Aloe vera

A bőrünk egyik legjobb barátja az aloe vera. Ha a leégett bőrfelületre olyan kozmetikumot fújunk vagy kenünk, ami aloe verát tartalmaz, akkor a lehető legjobb dolgot cselekedtük. Ez a növény ugyanis olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek megnyugtatják a bőrt, emellett fájdalomcsillapító és regeneráló hatása is van.

Maradjunk árnyékban

Miután túl vagyunk az első lépéseken és bőségesen bekentük a leégett bőrfelületet, mindenképpen tanácsos a következő néhány napban az árnyékban maradni. Kíméljük a bőrünket és ne tegyük ki újabb napsugárzásnak. A legjobb, ha egy vékony, világos színű pólót is viselünk, hogy még az árnyékon átszűrődő sugarak ellen is védjük a leégett testrészeinket.