Siker

Hogyan lehetünk a legjobb munkatársak?

Minden munkahelyen van olyan munkatárs, akit valamiért mindenki kedvel. Na jó, a legtöbb munkahelyen és szinte mindenki. A lényeg, hogy vannak ilyen munkatársak. És talán el is gondolkoztunk már azon, hogy vajon hogyan csinálják (és hogy miért)?

Persze nem kell mindenkinek a legjobb munkatárs címért versengenie, de pár trükköt azért begyűjthetünk a tarsolyunkba, amik segítségével megközelíthetjük azt a képzeletbeli dobogót.

Első lépésként megpróbálhatunk kedvesek lenni mindenkivel. Lehet, hogy ez egy kicsit nagy dolog első lépésnek, de azért egy mosoly és néhány kedves szó semmibe nem kerül. Csak kérdezzük meg a környékünkön dolgozóktól, hogy milyen volt a reggelük, kipihenték-e magukat, mit terveznek a hétvégére.

Az apró kedvességek mindenkinek jólesnek. Ha reggel például egy doboz fánkkal érkezünk, vagy viszünk be egy kis kóstolót a hétvégén sütött süteményből, garantáltan bekerülünk a „kedves kollégák” elnevezésű halmazba. Kínáljunk meg mindenkit, és persze a főnökünket se hagyjuk ki a sorból.

Fotó: Unsplash/ Helloquence

Fotó: Unsplash/Helloquence

Miben segíthetek?

Próbáljunk meg egy kicsit többet dolgozni. Na ne vigyük túlzásba, csak tegyünk minden nap egy picivel többet, mint amennyi feltétlenül szükséges. A kollégáknak fel fog tűnni, hogy ezzel is segítjük a munkájukat, vagy a csapat munkáját, és minden bizonnyal értékelni is fogják. És ha már itt tartunk: segíthetünk is a kollégáknak. Ne dolgozzunk helyettük, de ha éppen ráérünk, kérdezzük meg nyugodtan, hogy tudunk-e valamiben segíteni. Ha szerencsénk van, azt a választ kapjuk, hogy nem (csak viccelünk). De ha mégis így lenne, már maga a kérdés jó érzést kelt a másikban.