Stílus

Hogyan aludjuk szépre magunkat?

Az alvás a pihenés és a regenerálódás időszaka is. Ha ügyesek vagyunk, gyönyörűen ébredhetünk akár minden nap. Ehhez pedig szinte semmi másra nincs szükségünk, csak a következő néhány tanács észben tartására.

Alvás közben regenerálódik a bőrünk is, de nem mindegy, hogyan hajtjuk álomra a fejünket. Fontos, hogy lefekvés előtt alaposan tisztítsuk meg az arcbőrünket is, a nyakunkat is beleértve. A bőrradír és a hidratáló arckrém után azonban akad még bőven dolog, amire érdemes odafigyelni, ha szép, tiszta bőrrel szeretnénk ébredni.

Például jó, ha odafigyelünk, hogy ne nagyon érjünk az arcunkhoz koszos kézzel. Igazából talán az lenne a legjobb, ha egyáltalán nem, vagy csak alig érintenénk meg a bőrünket (persze most nem a tisztálkodásról vagy a szépségápolásról van szó).

Tiszta ágynemű, tiszta bőr

Ügyeljünk többek között arra is, hogy a párnahuzat tiszta legyen. Nemcsak kellemesebben aludhatunk a tiszta ágyneműben, de az arcbőrünk is hálás lesz érte. Ugyanezért fontos, hogy ha nem volt időnk hajat mosni, az ne nagyon érintkezzen az arcunkkal, mert a szennyeződés úgy könnyen a bőrünkre kerülhet.

Fotó: Unsplash/ Yoori Koo

Fotó: Unsplash/Yoori Koo

Ugyanakkor lefekvés előtt már ne együnk édességet, különösen ne sokat, mert a cukor és az arcbőr bizony nem a legjobb barátok. Ha túl nagy adag desszertet eszünk, másnapra az arcunk felpuffadhat, a bőrünkön meg kisebb pattanások is jelentkezhetnek. Különösen, ha érzékenyek vagyunk az ételekre ilyen formában.

Sok folyadékot érdemes fogyasztani, mert az jót tesz a bőrnek, de elalvás előtt ne igyunk alkoholt, mert hasonlóan az édességhez, ettől is felpuffadhat az arcunk. Az alkohol egyébként is rossz hatással van a bőrre, matt és fáradt lesz tőle, vagyis ha igazán szép arcbőrt szeretnénk, akkor mellőznünk kell mindenféle alkoholos italt.