Stílus

Hogyan lehet még dúsabb a szempillánk?

A legtöbben dús, hosszú és egészséges szempillákra vágyunk, de bizony súlyos pénzeket gombolhatnak le rólunk a kozmetikákban 3D vagy 4D műszempillák építéséért.

Van azonban természetes módja is annak, hogy látványos pillákat növesszünk, egy egyszerű trükkről már beszámoltunk korábban is, de azóta felfedeztünk még néhány hatékony praktikát.

Tisztítás

Ha esténként nem a helyes eszközökkel és módszerrel szedjük le az aznapi szempillafestéket, bizony sérülhet a pillák szerkezete. Használjuk inkább a sminklemosó tejet, ne pedig tonikot, és mindig függőleges, ne pedig vízszintes, esetleg körkörös mozdulatokkal szedjük le a festéket.

Maximum

Ne vigyük túlzásba a mennyiséget! A helyes módszer kifejlesztése után figyeljünk, hogy csak egy, maximum két rétegben vigyük fel a festéket, különben csúnya lesz, vastag, és el is törhetnek a pilláink. Emellett fontos még, hogy jó minőségű spirált válasszunk, ezen nem érdemes spórolni.

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Ricinusolaj

Ne ijedjünk meg, nem kell lenyelni az olajat, de szépségszakértők állítják, hogy nagyon jót teszünk vele, ha kúraszerűen alkalmazzuk, külsőleg! Patikában vagy drogériákban pár száz forintért beszerezhető. Nemcsak szebbek és dúsabbak, de ellenállóbbak is lesznek tőle a pillák, kisebb eséllyel töredeznek majd le!  Legjobb, ha este állunk neki, tisztítsuk meg az arcunkat alaposan, majd egy csepp ricinust tegyünk a szempilláinkra és egy pici kefével szépen egyengessük el rajtuk, ha van egy tiszta spirálunk, még jobb eredményt érhetünk el.