Stílus

Apró trükkök a sima és ragyogó arcbőrért

A szép bőr, és úgy általában a szépség egyik legfontosabb titka az alvás, mégpedig a pihentető alvás. Mégis előfordul, hogy hiába aludtuk ki magunkat, vannak olyan dolgok, amiket ha este, lefekvés előtt (vagy reggel, ébredés után) megteszünk, vagy éppen elszalasztjuk megtenni, akkor hiába a szépítő alvás, a bőrünk azonnal jelzi, hogy nem esett jól neki.

Ilyen hiba lehet például, ha lefekvés előtt nem mossuk meg az arcunkat. Akármilyen fáradtak is vagyunk, erre érdemes ügyelni. Nemcsak a smink miatt, ha nem vagyunk kifestve is szükséges lemosni és megtisztítani az arcunkat, hogy reggel egy lépéssel közelebb kerüljünk a csodálatosan ragyogó arcbőrhöz. Az esti arctisztításhoz használjunk arctisztító kozmetikumot, amely nemcsak a szennyeződést tünteti el, de esetleg radíroz és hidratál is. És ne feledkezzünk meg a tápláló éjszakai krém felviteléről sem. Akár a szem környékéről, akár az arcunk más, problémás területéről van szó, az éjszakai krémek is profi csodatevő hírében állnak.

Ugyanakkor a reggeli arcmosás is nagyon jót tesz, már csak azért is, mert könnyebben ébredünk egy frissítő mosdás után.

Fotó: Unsplash/ Ryan Moreno

Fotó: Unsplash/ Ryan Moreno

Egy pohár víz az ágy mellett

Állítólag az sem tesz jót az arcbőrünknek, ha a hosszú hajunkat nem fogjuk össze valamivel az elalváshoz. Merthogy ilyenkor alvás közben a hajunk hozzáérhet, vagy be is terítheti az arcunkat, és például a hajban lévő olajok irritálhatják, rossz hatással lehetnek az arcbőrünkre. Ha összefogjuk a hajunkat, arra azért ügyeljünk, hogy ne szorosan kössük össze, csak lazán, hogy a hajszálak is tudjanak pihenni.

Végül: igyunk vizet. Ébredés után néhány korty víz kívül-belül frissít, nemcsak a bőrünknek, de az egész szervezetünknek jót tesz, ezért érdemes például egy pohár vizet az ágyunk mellett tartani.