Te + Én

Esküvő előtt: a legjobb barátnő feladatai

Rengeteg tennivaló akad egy esküvő előtt, de nemcsak a menyasszony listája végtelenül hosszú ilyenkor, hanem a legjobb barátnőé is. Ezen a listán pedig nem csak azok a dolgok szerepel(het)nek, amelyek a rendezvény szervezésével és lebonyolításával kapcsolatosak. A legjobb barátnőnek ennél sokkal összetettebb feladatai is vannak, hiszen neki kell gondoskodni arról, hogy a leendő feleség kipihenten és gyönyörűen álljon majd az oltár előtt.

Menjünk el kirándulni. De ne csak a városi strandig jussunk el, merészkedjünk annál sokkal messzebbre. Csináljunk egy hosszú hétvégét, utazzunk el a Balatonhoz vagy a hegyekbe. Akár a lánybúcsú is egybeeshet ezzel a barátnős kirándulással, az a fontos, hogy kiszakítsuk a menyasszonyt a szervezés okozta stresszből.

A feszültség levezetésének másik kiváló módja a sport. Éppen ezért menjünk el egy zumbaórára vagy spinningre. Olyan edzést válasszunk, ami jól megmozgat és kellőképpen lefáraszt bennünket, nem mellesleg pedig hozzájárul egy kicsit az alakformáláshoz is. És még az esküvő előtt csináljunk egy mozimaratont – csupa olyan filmekkel, amiket a vőlegénye sosem nézne meg vele. Az sem baj, ha együtt sírtok a szívszorító jeleneteken. Mert kivel mással csinálnátok még ugyanezt?

Fotó: Unsplash/ Francisco Moreno

Fotó: Unsplash/ Francisco Moreno

Villásreggeli és szépségnap

Vezessetek be új szokásokat, mint például a pénteki villásreggeli vagy a szombat délutáni sütizés. Az sem baj, ha ezt megtartjátok az esküvő utáni időszakra is. A rendszerességre mindenkinek szüksége van, egy állandó barátnős programra meg annál is inkább, hiszen hol és kivel beszélnénk meg az élet nagy dolgait?

A felsorolásból természetesen semmiképpen nem hiányozhat a szépségnap. Ez is lehet akár kéthetente egy olyan fix program, amit csak kettesben töltötök. Elég, ha azonos időpontra jelentkeztek be a fodrászhoz, de csinálhatjátok nagyban is, mondjuk egy barátnős wellnesshétvégét is leszervezhettek magatoknak, mert szerintünk minden menyasszonynak járna ilyesmi.