Siker

Egyenlítettünk Izland ellen, döntetlen lett a vége

Szinte biztosak vagyunk benne, hogy hozzánk hasonlóan mindenki követte a magyar válogatott meccsét. A csapat a hajrában egyenlítve 1-1-es döntetlent ért el szombaton Izland ellen a franciaországi Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában, így közel került a nyolcaddöntőbe jutáshoz.

Az Izland elleni döntetlennel közel a továbbjutás

A három ugyanilyen rendszerben lebonyolított világbajnokságon mindössze egyetlen csapat esett ki négy ponttal, de matematikailag a magyarok még nem jutottak a 16 közé. Az utolsó körben Bernd Storck szövetségi kapitány együttese szerdán Portugáliával találkozik Lyonban.

Dzsudzsák Balázs, Szalai Ádám és Kádár Tamás (b-j) ünnepel, miután 1-1-es döntetlent játszottak a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja második fordulójában játszott Izland - Magyarország mérkőzésen a marseille-i Velodrome Stadionban. Fotó: MTI/ Illyés Tibor

Dzsudzsák Balázs, Szalai Ádám és Kádár Tamás (b-j) ünnepel, miután 1-1-es döntetlent játszottak a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság F csoportja második fordulójában az Izland–Magyarország mérkőzésen a marseille-i Velodrome stadionban. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Storck büszke a magyar válogatottra

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya az Izland elleni döntetlen után azt mondta: büszke csapatára. A szakvezető közvetlenül a meccs után nyilatkozott az M4 Sportnak, hangsúlyozva: nem foglalkozik azzal, hogy jogos volt-e az ellenfél javára megítélt tizenegyes. „Az elsőtől a kilencvenedik percig mindent beleadtunk. Mindent megkockáztattunk, és ezzel sokat nyertünk, gratulálok az egész csapatnak!” – szögezte le, majd így folytatta: „Lényegtelen, hogy a büntető jogos volt-e. A csapat nagyon sokat fejlődött, nagyszerűen játszott. Továbbra is futballoztunk, ez látható a labdabirtoklásból is. Nagyon megérdemeltük, közel állunk a továbbjutáshoz” – mondta Bernd Storck az izlandiakkal játszott 1-1 után.

A szombaton elért döntetlennel a magyar csapat az esti portugál–osztrák mérkőzés előtt az élen áll a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság F csoportjában.

A magyar labdarúgó-válogatott tagjai ünnepelnek, miután 1-1-es döntetlent játszottak a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja második fordulójában játszott Izland - Magyarország mérkőzésen a marseille-i Velodrome Stadionban. Fotó: MTI/ Illyés Tibor

A magyar labdarúgó-válogatott tagjai ünnepelnek, miután 1-1-es döntetlent játszottak a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság F csoportja második fordulójában az Izland–Magyarország mérkőzésen a marseille-i Velodrome stadionban. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Sok ezren ünneplik a főváros utcáin a labdarúgó-válogatottat

Budapest utcáin tömegesen ünnepelték a magyar labdarúgó-válogatottat, amely 1-1-es döntetlent ért el Izland ellen a franciaországi Európa-bajnokságon szombat este. Több ezren vonultak a Margitszigetről a Margit hídon és a nagykörúton keresztül a belvárosba, miközben a magyar csapatot éltető rigmusokat skandáltak, a Jászai Mari téren egy villamos elejére többen is felmásztak és ott ünnepeltek.

A nagykörúton a Blaha Lujza tér és a Széll Kálmán tér között leállt a tömegközlekedés is a vonuló ünneplő tömeg miatt. A főváros számos pontján – a Margitszigeten, az Erzsébet téren és másutt – több ezren követték kivetítőkön a meccset. Szinte az egész belvárosban hallani lehetett a drukkerek örömujjongását, amikor a 88. percben a magyar csapat egyenlített.

A magyar válogatott a döntetlennel négypontos, így közel került a nyolcaddöntőbe jutáshoz.