Te + Én

8 jel, ami arra utal, hogy talán szakítanunk kellene

Bárkivel előfordulhat, hogy akarva-akaratlanul benne marad egy olyan kapcsolatban, amelyben valójában nem érzi jól magát, nem tud kiteljesedni. De sokszor észre sem vesszük, amíg valaki nem hívja fel rá a figyelmünket, hogy talán szakítanunk kellene. Érdemes végiggondolni, és nem rabolni a másik idejét, és persze a sajátunkét sem.

Nos, akkor vegyük szépen sorra azokat a jeleket, amelyek megléténél bizony érdemes elgondolkodni azon, hogy szakítsunk. Mert senkinek sem jó benne maradni egy kapcsolatban csak azért, mert… Miért is?

1. Rengeteget gondolkodunk azon, hogy hogyan kellene a másiknak megváltoznia. Vagy mi hogyan tudnánk őt megváltoztatni.

2. Folyamatosan összehasonlítjuk a jelenlegi párunkat és a vele való kapcsolatunkat az előzővel. És az azt megelőzővel.

3. Nagyon sokszor kapjuk azon magunkat, hogy másra gondolunk. Akár együtt vagyunk a jelenlegi párunkkal, akár éppen külön töltjük az időnket.

4. Ha nem érezzük furcsának, rossznak, lemondásnak, hogy valami sokkal klasszabb dolgot csinálunk majd egyedül, a barátainkkal, vagy akárki mással, minthogy a párunkkal töltsük az időt. Vagy esetleg őt is elhívnánk.

Fotó: Unsplash/ Redd Angelo

Fotó: Unsplash/Redd Angelo

5. Fojtogató érzésünk támad, amikor a párunk a támogatásáról biztosít bennünket, vagy csak segíteni akar, kérdez, érdeklődik, támogat. De most komolyan… Tényleg kérdés még, hogy szakítsunk-e?

6. Ha még mindig bizonytalanok lennénk, íme a következő elgondolkodtató érzés: amikor olyan, mintha bocsánatot kellene kérnünk tőle, amiért még mindig vele vagyunk.

7. És persze van az a pillanat, amikor majdnem kimondjuk, hogy vége, de inkább nem, mert nem szeretnénk egyedül maradni.

8. És végül, amikor egyre többször arra gondolunk, hogy szakítani kellene…