Siker

Holnap magyar–portugál: lázban az ország

Szó szerint lázban ég az egész ország, az Átrium Színházban még az Igenis, miniszterelnök úr című előadás kezdési időpontját is elhalasztották 30 perccel, hogy az előcsarnokban mindenki nyugodt körülmények között megtekinthesse a meccset. Tűsarok és focilabda.

Ha Bern Storck csapata ikszel (szakszó), esetleg megveri a portugálokat (álom), akkor már biztos továbbjutó, ami azt jelenti, hogy bekerültek a fiúk a legjobb 16 európai csapat közé. Álom! S az is biztos, hogy Herr Storckot nemcsak, hogy tiszteletbeli magyarrá koronázzák még aznap, de életnagyságú szobrot emelnek neki a Hősök terén. Mert megérdemelné.

Ha tegnap Anglia csapata megverte volna a szlovák válogatottat, akkor már nem lenne miért izgulnunk, biztos továbbjutók lennénk valami bonyolult matematikai képlet kiszámolásának köszönhetően. Mindegy, nők és/vagy matematikai antitalentumok ezt úgysem érthetik meg soha! A meccs borzalmasan unalmas volt, aki látta, tudja, az angoloknak hiába volt tizenkétszer annyi kapura rúgása, mint szegény szlovákoknak, egyszerűen nem tudták áttörni a 10 emberrel védekező sorfalat. Körömlakkozás közben ki is találtunk egy új szabályt, miszerint egy ilyen rossz meccs után nem egy, hanem nulla pontot érdemelnének a csapatok! El is fogjuk küldeni a javaslatunkat az UEFA-hoz, amint megszárad a lakk.

Juhász Roland (b) és Böde Dániel, a magyar labdarúgó-válogatott tagjai a csapat sajtótájékoztatóján a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) médiaközpontjában a franciaországi Montauroux-ban 2016. június 20-án. A magyar csapat harmadik mérkőzését június 22-én játssza Portugália ellen a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában, amelynek élén  Magyarország áll. MTI Fotó: Illyés Tibor

Juhász Roland (b) és Böde Dániel, a magyar labdarúgó-válogatott tagjai a csapat sajtótájékoztatóján a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) médiaközpontjában a franciaországi Montauroux-ban 2016. június 20-án. A magyar csapat harmadik mérkőzését június 22-én játssza Portugália ellen a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában, amelynek élén Magyarország áll. MTI Fotó: Illyés Tibor

Lényeg a lényeg, holnap mindenki siessen haza, 6 órakor sportcsatorna, sör, esetleg piros-fehér-zöld koktél. Körömlakkozásra pedig nem lesz idő, az biztos! Hajrá, magyarok!