Siker

Veretlen a magyar válogatott: csoportelsők vagyunk

Parádés játékkal döntetlen lett a utolsó csoportmérkőzésünk, Portugália-Magyarország: 3:3. Ezzel az eredménnyel válogatottunk csoportelsőként jutott tovább az Európa-bajnokság legjobb tizenhat csapata közé.

Bár a magyar válogatott eddig szépen szerepelt az Franciaországban most zajló labdarúgó Európa-bajnokságon, legmerészebb álmainkban sem gondoltuk, hogy Portugáliával döntetlent játszunk Lyonban.

Dzsudzsák Balázs ünnepel, miután gólt rúgott a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójának Magyarország – Portugália mérkőzésén a lyoni stadionban 2016. június 22-én. (MTI/EPA/C. J. Gunther)

A papírforma szerint ugyanis Portugália a maga Ronaldójával sokkal esélyesebbnek tűnt. De még 20 perc sem telt el a mérkőzésből, amikor Gera Zoli betalált a kapuba, és Magyarország vezetett. Egészen a 42. percig, akkor rúgták egyenlítő góljukat a portugálok.

A második félidő egészen bámulatosra sikeredett, gól gólt követett. Előbb Dzsudzsák Balázs talált a kapuba, majd a portugálok ismét egyenlítettek (2:2). Nem kellett sokat várni a harmadik magyar gólra, Dzsudzsák ismét belőtte a labdát a portugál kapuba. De Christiano Ronaldo sem tétlenkedett, fejes góljával az ellenfelünk újra egyenlített. A mérkőzés végül döntetlennel zárult (3:3), így fiaink az eddigi négy pontjukhoz újabb pontot szereztek.

Azt most bonyolult volna elmagyarázni, hogy miként játszik a leosztásban közre, hogy a másik két csoporttag a mienkével egy időben játszott meccse hogyan számított a csoportunk végső sorrendjének kialakulásához, legyen elég annyi, hogy Magyarország csoportelsőként jutott tovább a bajnokság legjobb tizenhat csapata közé. Álmainkban sem gondoltuk volna!

Hogy ki lesz majd a következő ellenfelünk, azt még nem tudni, de bizakodásra ad okot, hogy a magyar fiúk három mérkőzés után veretlenek a kontines bajnokságon. Mint az ismert: Ausztriát megvertük, Izlanddal pedig döntetlent játszottunk. Ilyen eredményre senki sem számított. Gratulálunk!

Mindez azért is fantasztikus, mert hazánk 44 év után idén jutott ki először Európa-bajnokságra. Egyelőre most nincs más hátra, mint várni a folytatást.