×

Csillagok

Beszélj a testedhez! Az öngyógyítás legegyszerűbb módszere

Testünk egy öngyógyító mechanizmus. Mindannyiunkban megvan az erő, hogy tökélyre fejlesszük ezt a képességet, a legújabb ismeretek szerint pedig a kommunikáció is gyógyító erővel bírhat.

Gyermekkorunkban megtanították nekünk, hogy mi az, ami meggyógyítható és mi nem. Ma már egyre elterjedtebb az a nézet is, hogy a gyógyulást nagyban segítheti a pozitív hozzáállás és a támogató környezet. A testünk sokkal erősebb, mint azt gondolnánk, és képes az öngyógyításra.

A testünk is kommunikál velünk

Ha odafigyelünk rá, akkor észrevehetjük, hogy az emberi test pontosan közli azt, mire van szüksége, jeleket küld arról, mi lehet a probléma. Ugyanakkor ez nemcsak az emberekre igaz, hanem bármilyen élő szervezetre. Számtalan tanulmány bizonyította már, hogy milyen hatása van a pozitív környezetnek az állatokra és a növényekre. Ha beszélünk hozzájuk, akkor előre lendítjük a fejlődésüket és jó hatással vagyunk a növekedésükre.

Fotó: Pexels.com/ Valeria Boltnevav

Fotó: Pexels.com/Valeria Boltnevav

„A test minden részének saját tudata és lelke van, még a sejtjeinknek is”

Theresa Wade gyógyszerész-hallgatóként hallotta ezeket a szavakat egy bennszülött asszonytól és ez indította el őt azon az úton, hogy megismerje a test gyógyító erejét. Amikor megismerkedett a módszerrel, krónikus fájdalmai voltak és kíváncsi volt, használható-e ez a koncepció, ha beépíti a napi meditációjába. „Arra gondoltam: hall engem a testem? Tudok beszélni hozzá úgy, hogy meggyógyuljak?” A következő meditációja során elkezdett beszélni a testéhez. Fogalma sem volt róla, hogyan kell ezt helyesen csinálni, sőt abban sem volt biztos, hogy hatásos lesz. Majd egy óra elteltével a szövetek elkezdtek reagálni, az izmait tudatosan irányította, ami maga volt a csoda. A folyamat során a bénult vádlijában villámcsapásként jelentkezett a fájdalom, aminek rendkívül örült, hiszen korábban semmit sem érzett. „Megéreztem a szabadság ízét és tudtam, hogy sorstársaim ezrein lehetne ezzel a módszerrel segíteni.”

A kommunikáció három fő elemből áll

A legfontosabb, hogy valódi együttérzéssel kell a testünkhöz fordulni tudva azt, hogy a sejtek, melyekből felépülünk, érzelemmel és lélekkel rendelkeznek. Szintén fontos, hogy bízzunk a testünkben. Higgyük el, hogy le tudja győzni a betegséget, illetve hagyjuk, hogy az egyes gondolatok és szavak spontán érzelmeket váltsanak ki a testünkből. Hiszen ezek az érzelmek lesznek azok, melyek elindítják a gyógyulás folyamatát.

Fotó: Stocksnap.io/Daniel Santalla

Fotó: Stocksnap.io/Daniel Santalla

Szakember nélkül, otthon

Az öngyógyítás folyamatához nincs szükségünk másra, csak nyugalomra és tiszta elmére. Néhány mély lélegzetvétel után koncentráljunk arra a területre, ahol a betegség található. Ha nyugalmi állapotba kerültünk, kezdjünk el beszélgetni az adott sejtekhez, mondjuk el nekik, hogy szeretnénk, ha meggyógyulnának.

Nincs pontos adat arról, hány sejtből épül fel az emberi test, de az öngyógyítás során érdemes azokra koncentrálni, amelyek megsérültek. Fontos az egészséges étkezés, a megfelelő folyadékbevitel és az, hogy megadjuk a testünknek az esélyt, hogy meggyógyítsa magát.