Siker

Belgiummal játszunk a legjobb 8 közé jutásért

Kiderült: Belgium lesz nemzeti válogatottunk következő ellenfele a Franciaországban zajló labdarúgó-Európa-bajnokságon. A mérkőzés vasárnap este 9 órakor kezdődik.

Hamarosan ismét drukkolhatunk a magyar fiúknak, miután csoportjuk legjobbjaként továbbjutottak a legjobb tizenhat csapat közé az kontinensbajnokságon. Immár a legjobb nyolc közé jutás lesz a tét, és hogy ez sikerüljön, Belgiumot kell legyőznünk.

Gera Zoltán (b) és Pintér Ádám közös fotót készít a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország– Portugália-mérkőzés után, a lyoni stadionban 2016. június 22-én. A találkozó 3 : 3-as döntetlennel ért véget. A magyar válogatott csoportelsőként jutott tovább. MTI Fotó: Illyés Tibor

A magyar csapat eddig is meglepetésszerűen játszott, eddigi három meccse alatt egyszer sem kapott ki (mint ismert, Ausztriát 2 : 0-ra legyőztük, Izlanddal 1 : 1-et játszottunk, Portugáliával 3 : 3-as döntetlen lett), veretlenként folytatja a bajnokságot. Mindez bizakodásra ad okot a következő megmérettetésre, és ha az eddigi szereplést és játékot nézzük, nagyjából azonos mutatói vannak fiainknak, mint a belga nemzeti válogatottnak. Ami – pontosabban szólva – azt jelenti, hogy mindkét válogatott 85 százalékos hatékonysággal passzolt. A belgák 1338 kísérletéből 1137 volt sikeres, magyar oldalon az 1301 passzból 1111. Mindkét csapat három mérkőzésen van túl, ezeken összesen 54 százalékban birtokolta a labdát Belgium és 53 százalékban Magyarország.

Van, amiben nemcsak a belgáknál vagyunk jobbak, hanem az egész mezőny fölé emelkedünk: eddig hat gólt rúgtunk, ennyiszer csak Wales labdarúgói találtak a kapuba, a többi 22 csapat ennél kevesebbszer.

A magyar csapat eddig minden várakozásunkat felülmúlta teljesítményével, és a fentiek tükrében most esélyesnek tűnik arra, hogy a legjobb nyolc közé kerüljön.

Mostantól – a legjobb tizenhat között – az a szabály: amelyik csapat kikap, az búcsúzik az Európa-bajnokságtól. Aki nyer, az a legjobb nyolc között a legjobb négy közé jutásért játszik. Nagy tehát a tét, elkél a szurkolás.