Otthon

Módosul a közlekedés Budapesten a mai magyar–belga meccs miatt

Több járat közlekedése változhat a fővárosban vasárnap este a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság Magyarország–Belgium nyolcaddöntős mérkőzése előtt és után – közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel.

A változás oka, hogy az elmúlt napok tapasztalatai alapján újra szurkolói vonulásra lehet számítani. A résztvevők számának függvényében a rendőrség éjjel tizenegy órától hajnali négyig lezárhatja a forgalom elől a Margitsziget–Margit híd–Szent István körút–Teréz körút–Erzsébet körút–Wesselényi utca–Károly körút–Erzsébet tér útvonalat, valamint a Deák Ferenc teret, emiatt több nappali és éjszakai járat közlekedése is változhat.

Toulouse, 2016. június 25. Szalai Ádám, Gera Zoltán, Priskin Tamás és Kleiheisler László (b-j) a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a franciaországi Toulouse-ban 2016. június 25-én. A magyar csapat Belgium válogatottja ellen játszik június 26-án a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. MTI Fotó: Illyés Tibor

A 21 órakor kezdődő meccs előtt szükség esetén sűrűbben jár a Margitszigetre a 26-os busz, valamint a 4-es és a 6-os villamos; a mérkőzést követően pedig az utolsó járatok indulásáig sűrűbben közlekednek a metrók, egyes autóbuszok, valamint a 2-es villamos.

Amennyiben életbe lépnek a lezárások, a 4-es és a 6-os villamosok a dél-budai végállomásuktól csak a Blaha Lujza térig, rövidített útvonalon szállítanak utasokat. A 9-es busz a Margit híd helyett az Erzsébet hídon át jár, a 26-os busz az Árpád hídi metrómegálló és a Centenáriumi emlékmű között, rövidített útvonalon közlekedik. A 47-es és a 49-es villamospótló buszok a dél-budai végállomásuktól csak az Astoriáig visznek utasokat, míg a 48-as villamospótló a Fővám tér és az Astoria között. A 70-es és a 78-as trolik forgalomkorlátozás esetén az Erzsébet királyné útja, aluljárótól, illetve a Baross tértől a Lehel térig, a 76-os vonalára terelve járnak, míg a 74-es troli a Csáktornya parktól csak a Keleti pályaudvarig. A 105-ös busz két szakaszon, megosztva közlekedik: a Gyöngyösi utcától a Hősök teréig, valamint az Apor Vilmos tértől a Deák Ferenc térig. A 91-es, a 191-es és a 291-es buszok módosított útvonalon, a Margit körúton át a Széll Kálmán térig haladnak.

Az érintett éjszakai buszok (909-es, 914-914A, 916-os, 923-as, 931-es, 934-es, 950-es, 979-979A, 990-es) az elindulásukkor esetlegesen még fennálló forgalomkorlátozások függvényében szintén módosított útvonalon járnak majd ma éjszaka.

Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott ma Belgiummal játszik a legjobb 8 közé jutásért a labdarúgó-Európa-bajnokságon, miután csoportjából veretlenként és csoportelsőként jutott a kontinensviadal legjobb 16-ja közé.