Te + Én

Minden boldog pár csinálja

Tengernyi irodalma van annak, hogy hogyan építsünk fel egy kapcsolatot, házasságot úgy, hogy mindkét fél boldog legyen benne. Most azt áruljuk el, mi az, amit a boldog párok mindennap megtesznek.

Először is szögezzük le: a boldog párok folyamatosan kommunikálnak egymással. Ez persze nem jelent napi több tíz SMS-t vagy telefonhívást, de akkor is keresik egymást, ha mindketten épp a munkahelyükön vannak. És bár a folyamatos kommunikáció nagyon is magától értetődőnek tűnik, mégis könnyen keletkezhetnek rajta repedések. Annak érdekében, hogy a kapcsolat egészségesen és boldogan működjön, van három dolog, szabály, amit tenni kell a sikeres kommunikáció érdekében.

Fotó: Unsplash/Caleb Ekeroth

Fotó: Unsplash/Caleb Ekeroth

1. szabály

Fejezzük ki a szükségleteinket és az érzelmeinket! Ha nem mondjuk el, mit akarunk, a partnerünk sosem fogja megtudni. Hiszen nem gondolatolvasó. Győződjünk meg arról, hogy valóban azt mondjuk-e, amit tényleg szeretnénk, és legyünk idegesek vagy boldogok, fejezzük ezeket ki a társunk felé egyértelműen.

2. szabály

Legyünk teljesen őszinték! Kivel is legyen az ember őszinte, ha nem a partnerével? Minél több mindent megosztunk a partnerünkkel, az annál közelebb visz bennünket egymáshoz. Ezért beszéljünk arról is, ha például rossz napunk volt a munkahelyünkön.

3. szabály

Ne csak beszéljünk, hallgassunk is! Két ember van egy kapcsolatban, a másik is velünk szeretné megosztani érzéseit, élményeit. Legyünk hát jó hallgatóság!

Ha ezeket a kommunikációs szabályokat betartjuk nap mint nap, biztos, hogy mélyítjük a kapcsolatunkat, közelebb kerülünk partnerünkhöz, a kapcsolat pedig erősebb lesz.