Stílus

Kényeztessük fáradt tagjainkat fürdősóval

Minek költenénk egy vagyont a boltban kapható drága, illatanyaggal és színezékkel felturbózott változatra, amikor elkészíthetjük mi magunk is? Így biztosak lehetünk benne, hogy csak természetes összetevőket tartalmaz a fürdősónk, s úgy illatosítjuk természetes illóolajokkal, ahogy szeretnénk, színezni pedig egyáltalán nem kell. Kényeztessük testünket, lelkünket!

Használhatunk Holt-tengerit, himalájait, parajdit, wieliczkait, tengeri vagy kősót. Fogjunk egy mozsarat, ha az nincs, tehetjük az összetevőket aprítógépbe is, ha az sincs, akkor egy nagy kővel zúzzuk össze a hozzávalókat. Két marék sóhoz számoljunk 2 evőkanál szárított növényt, mondjuk levendulát, adjunk még hozzá 1 kanál kókuszvajat vagy olívaolajat, és ha van otthon, használhatunk pár csepp illóolajat is, olyat, ami passzol a virághoz. Tehetünk bele fahéjat, kamillavirágot, citromfüvet, mentát, fenyőmagot, eukaliptuszt, vagy akár narancshéjat is. Miután összezúztuk, kész is, tegyük el légmentesen záródó üvegbe, hűvös helyre, majd a fürdővízbe szórjunk egy maréknyit. Akit esetleg zavarnak a vízben úszkáló növényrészek, az csomagolja a keveréket gézlapok közé, vagy tegye be egy teafilterbe.

Fotó: StockSnap.io/Alex Munsell

Fotó: StockSnap.io/Alex Munsell

Jótékony hatásai

A víz, a kálium és a só együttesen szabályozzák a szervezet vízháztartását. A tisztító sós fürdő nemcsak salaktalanít, így segítve a gyógyulási folyamatokat, de relaxáló hatása is az öngyógyító mechanizmusokat támogatja. Fürdősó esetén ne használjunk se habfürdőt, se szappant, a fürdés időtartama legalább 20–30 perc legyen, utána ne öblítsük le a testünket. Ha kiszálltunk, pihenjünk fél órát.