×

Stílus

Ez a legegyszerűbb peeling!

Ha rendszeresen radírozzuk a bőrünket, segítünk neki levetkőzni az elhalt hámsejteket, s hamarabb fog megújulni, egészségesebb, természetesebb, fiatalosabb, frissebb és üdébb lesz. A peeling emellett javítja a vérkeringést is, segíti az új sejtek képződését, s így a tápláló krémek könnyebben felszívódnak és eljutnak oda, ahol ki kell fejteni hatásukat.

A mechanikai bőrradír az, melyet általában mi is végzünk az otthonunkban, itt gyakorlatilag a termékben lévő szemcsékkel ledörzsöljük a bőr felszínén még kapaszkodó, ám már halott sejteket, a keményebb változatát, a savast elvileg csak kozmetikus végezheti a szalonban.

Fotó: Unsplash/Dan Watson

Fotó: Unsplash/Dan Watson

Természetesen otthon is elkészíthetjük!

Ha nem szeretnénk egy vagyon költeni a különböző drogériákban beszerezhető csodakrémekre, használjuk a szódabikarbónát, mely finom szemcséivel tökéletes az arc érzékeny bőrének a felfrissítésére, és nem szárít! Egyszerűen csak keverjünk össze két evőkanál szódabikarbónát két evőkanál szénsavmentes ásványvízzel, úgy, hogy sűrű masszát kapjunk. Fontos, hogy ne finomított szódabikarbónát használjuk, hanem inkább olyat, amit bioboltokban vagy gyógyszertárakban szerezhetünk be, abban kicsit durvábbak a szemcsék. A kész keveréket vigyük fel az arcbőrünkre, és körkörös mozdulatokkal dörzsöljük legalább két percig! A szem alatti érzékeny részt mindenképpen hagyjuk ki, ott nagyon vékony a bőrünk! Ha sheavajban keverjük el, egy sokkal lágyabb és krémes állagú arcradírt kapunk. Azonnali eredményt azonban ne várjunk, ez nem csodatermék! Rendszeresen kell használni, és akkor pár hét elteltével már érezhetjük a hatását! Azonban fontos, hogy ne vigyük túlzásba a bőrradírok alkalmazását, mivel azzal épp az ellenkező hatást érhetjük el, a bőrünk nagyon elvékonyodik és érzékeny lesz, esetleg ki is pirosodhat.