×

Stílus

Ezeket kerüljük, ha száraz a bőrünk!

A száraz bőrrel rendelkezők tudják, mennyi kellemetlenséggel jár ehhez a bőrtípushoz tartozni. És nekik is oda kell figyelniük, hogy hogyan ápolják, hiszen hibákat ebben az esetben is el lehet követni.

Túlzásba lehet ugyanis vinni a hámlasztást. A túl sok és túl erős bőrradírozás ugyanis nem tesz jót a száraz arcbőrnek, hiszen inkább gyengíti annak ellenálló képességét, mintsem javítja. Vékonyodik tőle az arcbőr, inkább csak módjával hámlasszuk!

Ugyanakkor nem szabad kihagyniuk a hidratálást. A száraz arcbőr kifejezetten igényli, hogy olyan arckrémet használjunk, ami felüdíti, frissíti a felületet, táplálja azt, és csökkenti a szárazságot.

Fotó: Unsplash/ Austin Ban

Fotó: Unsplash/ Austin Ban

Mosdás közben kerüljük a túl forró vizet, ha száraz a bőrünk, mert a nagyon meleg víz még jobban kiszárítja. A langyos optimálisabb az arcmosáshoz. Ugyanakkor ne mossuk meg gyakran az arcunkat, mert a víz általában szárítja a bőrt.

Maszkra fel!

A száraz arcbőrrel rendelkezőknek is szükségük van a bőrtípusnak megfelelő ápolásra, éppen ezért időnként felrakhatunk egy maszkot, hogy így is tápláljuk a bőrünket. Érdeklődjünk az üzletekben, hogy kifejezetten ennek a típusnak megfelelő terméket vásároljunk, és ne olyat, ami még jobban kiszárítja a bőrünket.

S ha már itt tartunk: kerüljük az olyan termékeket, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak alkoholt. Hiszen ez az összetevő kifejezetten szárító hatással bír, vagyis épp ellenkező eredményt érhetünk el az ilyen kozmetikumok használata alkalmával.

És még egy fontos dolog: igyunk sok vizet! A belső hidratáció ugyanolyan fontos, mint a különféle krémek és kozmetikumok, amiket magunkra kenünk.