Siker

Gera Zoltán gólját választották a legszebbnek az Eb-n

Vasárnap ugyan véget ért Portugália győzelmével a 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság, de azóta megválasztották a megmérettetés legszebb gólját. Magyar lett az.

Egy internetes gólszépségversenyen ismét Gera Zoltán találata győzött, amelyet a portugáloknak lőtt a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörében – tájékoztatott az MTI. A június 22-én rendezett mérkőzés 19. percében magyar szöglet után a portugálok kifejelték a labdát, a tizenhatos vonalán a kapu felé álló Nani hátracsúsztatta, éppen Gera Zoltánhoz, aki mellel maga elé tette, majd 23 méterről a kapu bal alsó sarkába bombázta. A végül a nyolcaddöntőig jutott magyar válogatott ezzel 1 : 0-ra vezetett a 3 : 3-as döntetlennel zárult találkozón.

Toulouse, 2016. június 25. Gera Zoltán a magyar válogatott sajtótájékoztatóján a Toulouse-i Városi Stadionban 2016. június 25-én, a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Magyarország–Belgium-mérkőzése előtti napon. (MTI/EPA/UEFA)

A gólt az európai szövetség (UEFA) internetes szavazásán tíz jelölt közül a csoportkör legszebb találatává választották június 25-én, a múlt héten pedig a Sky Sports honlapjának tízes listájára került fel, amelyet a kontinenstorna döntője előtt, az addigi ötven meccs alapján állítottak össze.

A hétfőn lezárult voksolás során Gera Zoltán találata 122 ezer, a svájci Xherdan Shaqiri gólja, amely a második helyen végzett, 29 ezer szavazatot kapott.

Mint arról mi is beszámoltunk, 44 év után az idén kijutott az kontinensviadalra a magyar labdarúgó-válogatott. A Franciaországban megtartott labdarúgó-Eb-n a várakozásokat felülmúlóan szerepeltek fiaink. A csoportmérkőzések során először Ausztria nemzeti válogatottjával játszottunk, és 2 : 0-ra megvertük őket. Ezt követte két döntetlen meccs, Izlanddal és Portugáliával – ez utóbbin lőtte Gera a „legszebb gólt”. Végül csoportelsőként jutottunk tovább a legjobb nyolc közé, de a versenynek ezt a szakaszát már nem sikerült abszolválni. Belgiummal mérkőztek a magyar fiúk, és 4 : 0-ra kikaptak. Ennek ellenére hősként ünnepelték őket.