A kókuszzsírt úgy állítják elő, hogy a termés fehér húsát kiszárítják, sajtolják, és az ebből nyert anyagot aztán ezerféleképpen hasznosítják a konyhában, de akár a szépségiparban is. A kókuszolaj vagy zsír (a kettő ugyanaz) 24 fok alatt pontosan úgy néz ki, mint a sertészsír, magasabb hőmérsékleten azonban már könnyen kenhető. Nem avasodik, és nem bomlik el hő hatására, tehát nem keletkeznek transzzsírok sem, ami a szívünk legnagyobb ellensége.
Az előnyök
Igaz, hogy borsosabb az ára, mint egy üveg étolajé, ám tisztában kell lennünk azzal a ténnyel, hogy a kókuszzsír egy sokkal tisztább, gyakorlatilag vegyszermentes alapanyag. Semleges az íze és a szaga is (nem, nincs kókusz íze, nem édes), s ha ezt használjuk sütéskor, biztos nem lesz olajszagú a lakás. Persze nem árt, ha átgondoljuk a bő olajban sütésről alkotott nézeteinket, inkább részesítsük előnyben a sütőt, még akár a rántott húst is tökéletesen elkészíthetjük így, anélkül, hogy rengeteg fölösleges zsírt/olajat szívna magába az étel. De a fogyókúránk tökéletes kiegészítője lehet, hiszen ez a zsiradék és az ezzel készült ételek sokkal gyorsabban telítik meg a gyomrunkat, emellett zsírégető és anyagcsere-gyorsító hatása is van.







