Stílus

Dolgok, amik még itthon elronthatják a nyaralást

Minél jobban várjuk a vakációt, annál biztosabb, hogy valami az utolsó percben tönkreteszi majd az egészet, úgy, ahogy van. Soroljuk a leggyakoribb eseteket, csak hogy fel tudjunk rájuk készülni lélekben, hogy a sors kiszámíthatatlan játékot űz velünk.

Ezek a leggyakoribb bakik, amik megeshetnek velünk az utolsó pillanatokban.

Fotó: Pexels.com/CCO license

Fotó: Pexels.com/CCO license

  1. Ha a párunkkal készülünk romantikus vakációra, s a nyaralóhely kiválasztásának döccenőit simán túlélte a kapcsolatunk, akkor biztos, hogy az indulás előtti estén, a pakolás feszültségében fogunk úgy összeveszni, hogy csak a nyaralás végén szólunk majd először egymáshoz. Tipp: legyünk belátóak, nem baj, ha valami itthon marad!
  2. Ha halogatjuk a pénzváltást, biztosak lehetünk benne, hogy az indulás napján fog zuhanni a pénz értéke egy jó nagyot!
  3. Már éppen hangolódnánk rá az utazásra (azaz munkaidő alatt a strandról készült képeket és a nevezetességeket nézegetjük), amikor a főnökünk kitalálja, hogy valami extra sürgős munkát még el kell végeznünk az szabadságunk előtt. Ennyit a hangolódásról, s még örülhetünk, ha a tengerparton nem kell táblázatokat gyártanunk!
  4. Rendszerint valaki mindig megbetegszik indulás előtt 10 perccel, vagy az egyik gyerek, vagy a kutya, vagy a nagyika, akit nem lehet magára hagyni két hétre ilyenkor. Legyen mindig egy B tervünk ilyen esetekre…
  5. Ha már minden kész, le van fixálva a hely és a dátum, el van utalva az előleg, akkor már tilos időjárás-jelentéseket olvasgatni. Lesz, ami lesz, készüljünk fel akár a legrosszabbra is!