Stílus

Felold, elaltat és újjávarázsol: ilyen egy jó masszázs

Minden nő megérdemli a rendszeres masszázst, aki pedig irodai ülőmunkát végez, annak egyenesen receptre kellene felírni. Mondjuk, miért.

Ha megfelelően karbantartanánk nyúzott, görnyedt testünket, elkerülhetnénk az évek múlva biztos jelentkező hát- és gerincbántalmakat. Ez az egyik legősibb módszer izmaink és ízületeink karbantartására; a Távol-Keleten nagyon komoly hagyományokkal rendelkezik a masszázs, bár ott már inkább tudomány. De ha nem akarunk súlyos pénzeket kifizetni egy idegennek a szalonban, vagy ha túl intimnek találjuk ezt a szituációt, nyugodtan kérjük meg a párunkat, hogy képezze ki magát, és ezentúl ő masszírozhatja a hátunkat, nyakunkat hetente legalább egyszer. Cserébe kérhet valamit…

Felold

A masszázs nemcsak ellazít, de olyan relaxált állapotba kerülhetünk alatta, mely segít elengedni a bennünk felgyülemlett feszültséget. Ha ugyanis ennyire a testünk bizonyos pontjaira koncentrálunk, akkor nem fog a napi problémáinkon járni az agyunk. Valamint egy másik ember érintése is rengeteg pozitív energiát szabadít fel bennünk.

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Elaltat

S ez után a relaxációs kiképzés után megnyugszik az agyunk is, lecsendesednek a gondolataink, s biztosak lehetünk benne, hogy aznap hamarabb elalszunk, pihentebben ébredünk másnap reggel, még ha egy kis izomlázunk lesz is.

Izommunka

A masszázs alatt is mozognak az izmaink, még ha nem is általunk, de fokozódik a teljesítőképességük. Sőt ezzel összefüggésben az anyagcserére is kifejezetten jó hatással lehet.