Stílus

Hogyan vigyázzunk a bőrünkre a strandon?

Ha strandra vagy tópartra megyünk, egyáltalán nem biztos, hogy találunk hűsebb, árnyékos helyet, és végül a tűző napon telepedünk le. Az erős napsütés azonban fenyegeti bőrünk szépségét és egészségét, nem árt tehát tudni, hogy strandoláskor hogyan védhetjük azt. Ennek érdekében most összegyűjtöttük, hogy mire ügyeljünk bőrünk védelmében, ha strandolni megyünk.

Először is: vigyünk magunkkal hűsítő vízspray-t, és időnként spricceljük be vele magunkat. Nemcsak hűstjük ilyenkor szervezetünket, de a nedvességgel hidratáljuk is bőrünket. Ha nem tudunk ilyet vinni, akkor egy szórófejes palackba töltsünk csapvizet, és azt használjuk az említett célra.

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Válasszunk bőrünknek megfelelő naptejet, és azt használjuk. Nem árt tudni, hogy az optimális védelem érdekében fél órával hamarabb kenjük be magunkat, mint ahogy napozni kezdünk. Így a bőrnek van ideje magába szívni a naptejet, és nem kell tartani a leégésétől. Ahhoz azonban, hogy a napégést elkerüljük, szükség van arra, hogy időnként újabb adag naptejet kenjünk magunkra. Ha azonban fizikai szűrő van a naptejben, akkor elég közvetlenül a napozás előtt felkenni, mert ezek a szerek azonnal ki tudják fejteni hatásukat.

Azt is célszerű tudni, hogy napozás után ne meleg vízzel zuhanyozzunk, mert ez esetben a bőrünk sokkal hamarabb kiszárad. Meg jól sem esik. Zuhanyozzunk hideg vízzel, az ugyanis edzi a bőrt, és abban is segít, hogy megőrizze a rugalmasságát. További előnye, hogy tisztán tartja a pórusokat, aminek következtében kevésbé leszünk hajlamosak a pattanásokra.