Otthon

Amit ma megtehetsz…

A rendmániások ezeket a dolgokat még mindenképpen megcsinálják lefekvés előtt, csak hogy szebben induljon a másnapjuk. Túlzás vagy gondos előrelátás?

Nappali

Igazán gondos embertársaink nem hagynak maguk után felfordulást a nappaliban, főleg nem olyan tárgyakat a padlón, amelyekre éjjel a sötétben kifejezetten fáj rálépni. Emellett sokkal jobb érzés úgy belépni a szobába másnap reggel, ha rend és tisztaság fogad ott minket.

Táska

Ne csak az iskolatáskára legyen gondunk, hanem a saját táskánkat is tegyük rendbe: pakoljuk ki az aznapi fölösleget, szortírozzunk, s gondoljuk át, mikre lesz szükségünk másnap. A reggeli rohanásban gyakran elfelejtjük a legfontosabb kellékeinket. Sőt, ennyi erővel akár a másnapi ruhánkat is előkészíthetjük, hogy aztán reggel egy teljesen új kombinációt halásszunk elő a szekrény aljáról, elvégre nők vagyunk…

Fotó:Unsplash/Jim DiGritz

Fotó:Unsplash/Jim DiGritz

Konyhai

Érdemes a gyakran használt felületeket fertőtleníteni, a pultot és a mosogatót is, hiszen az éjszaka folyamán elszaporodhatnak a baktériumok. Ugyanezen meggondolásból szoktuk kivinni a szemetet is, de legalább az ajtó elé kitesszük, főleg nyáron. Ha a lakásunk hajlamos a hangyásodásra, akkor sajnos össze kell söpörni minden este az étkezőt és a konyhát is. Az igazán gondos háziasszonyok és főleg az éjszakai baglyok már este elkészítik a kávéfőzőt, hogy reggel már csak egy gombot kelljen lenyomniuk, s máris gőzölögjön a friss nedű az asztalon.

Fürdőszoba

A fürdőszobai teendők közé tartozik a kilépők, csúszásgátlók és zuhanyfüggönyök kiterítése, a penészesedés elkerülése érdekében. A WC kagylóba pedig nyugodtan önthetünk egy kis fertőtlenítőt, ártani nem árt.