Te + Én

Az időzítés hatalma

Sokszor halljuk, hogy valami sikeres végkimenetelének a feltétele az időzítés. Jókor kell történnie a dolgoknak, jókor kell lennünk bizonyos helyen. Persze a dolgok nem ennyire egyszerűek, de ha jobban belegondolunk, a párkapcsolatok sikerében, alakulásában is fontos szerepe van az időzítésnek.

Sokan boncolgatják és fejtegetik a párkapcsolatok sikerének titkát, mert mindannyian szerető társra, kiegyensúlyozott kapcsolatra vágyunk. És sokszor előfordul, hogy találkozunk valakivel, aki az első és második benyomásra is nagyon szimpatikus, a randik is jól sikerülnek, mégsem lesz az összejárásokból kapcsolat. Vajon mi ennek az oka?

ido

Van az úgy, hogy mindkét fél jól érzi magát a randevúkon, biztosak vagyunk abban, hogy a férfi is szimpatizál velünk, láthatóan jól érzi magát a társaságunkban, a kémia is műkődik, aztán mégsem lesz a dologból semmi. Ennek persze számos oka lehet, de egyesek szerint a kapcsolatok sikere nagy arányban az időzítésen múlik.

Mi értünk ez alatt? Azt, hogy a felek életútjuknak más szakaszában járnak. Lehet, hogy mi készen állunk egy komoly kapcsolatra, de a szimpatikus fiatalember, a kiszemeltünk épp most van túl egy váláson vagy szakításon, és nem áll készen egy komoly, csak egy laza, elköteleződést nem igénylő kapcsolatra.

Az is megtörténhet, hogy ha készek lennénk komolyan venni a másikat, az a karrierépítéssel van elfoglalva. És egy másik városba szólítja a karrierlépcsőjének foka, ezért nem minket, hanem azt választja.

Elmondhatjuk tehát, hogy egy kapcsolat kimenetelét, sikerét tekintve is igaz a mondás: jó időben jó helyen, no meg persze a jó emberrel. Az életutaknak konvergálniuk kell.