Stílus

Táskák az anyai mindennapokra tervezve

Sok anyuka egyszerűen csak túlélőfeleszerelésként emlegeti a táskáját, és igen, egy mamitáskában van minden, ami a gyerekes napok túléléséhez szükségeltetik. De mégis mik? A mai anyukák milyen táskákra esküsznek? Utánajártunk!

A legtutibb mamitáska utáni kutatást hol máshol is kezdhettük volna, mint gyakorló anyukáknál. Megkértünk párat, fotózzák le, milyen a táskájuk és annak tartalma. Petra, aki egy másfél éves kislány anyukája, elég minimál felszereléssel mozog a többi anyukához képest: nincs nála más, mint telefon, kulcs, pénztárca, tisztábatevős pakk, innivaló, keksz és valami játék. „Nincs kedvenc táskám, nagyon sok táskám van, és azokat sűrűn cserélgetem” – világít rá Petra, hogy bizony sok anyuka nem is használ kifejezetten mamitáskát, hanem a meglévő táskáiknak adnak új funkciót.

Fotó: Petra

Fotó: Petra

Petrával szöges ellentétben áll Anna, a Mommynity mamiközösség egyik alapítója, ugyanis Anna nemcsak rengeteg cuccal jár, de egy mamitáskát is beszerzett. Anna táskája nemcsak a sok zseb és a külön, mosható pelenkák tárolására alkalmas zsák miatt kifejezetten anyáknak praktikus, hanem azért is, mert vállon és háton egyaránt lehet hordani – így nemcsak a babakocsisok, de elöl- és hátulhordozós korban a hurcis mamik is használhatják. A játék, váltás ruha és egyéb, gyerekes anyák alapfelszerelésén kívül Anna táskájában extra is lapul: „A mentolos szájbalzsam rengeteget lendít a közérzetemen, ezért anélkül nem megyek sehova” – mondja Anna, és hozzáteszi, bár már nem pelenkás a fia, de Bepanthen éppen van nála, azzal kenegeti a friss tetoválását.

Fotó: Anna

Fotó: Anna

Sokan elsiratják a retikülös korszakot, amikor anyává válnak, így volt ezzel Vica is: „Ó, hol vannak már a régi szép, apró retikülös idők, amikor még elég volt a pénztárcámat, egy pár zsepit és a lakáskulcsomat eltenni indulás előtt… – aki, mint mondja, egy ideig próbálkozott a vállon átdobós táskákkal, de azok csak egy csomó kényelmetlen szituációt okoztak – Ismerős a jelenet, lehajolsz, hogy kiszórd a gyerek cipőjéből a kavicsot, és a táska azonnal a nyakadba zuhan? Na, itt adtam fel, és váltottam hátizsákra…”

Fotó: Vica

Fotó: Vica

Nem csak Vica esküszik a hátizsákra, Lili is azt használ. „Két gyerekkel jövök-megyek, a kicsit hordozom, rengeteg cuccot cipelek, a hátam nem is bírná a válltáskát. A férjem vett nekem egy csodás, trópusi mintás hátizsákot, nem kifejezetten gyerekeseknek tervezték, de nekem nagyon bevált” – tudjuk meg Lilitől, aki hozzáteszi, a cipzárral szélesre nyitható táskában könnyű keresni, a különböző cuccok rendszerezésére pedig neszesszereket használ.

Fotó: Séllei Lilla

Fotó: Séllei Lilla

A legtutibb mamitáskák

Ha kisbabát vársz, vagy a gyerekekkel töltött mindennapok során éppen most határoztad el, hogy muszáj beszerezned egy kifejezetten mamiknak tervezett retikült, akkor segítünk, összeszedtük a legpraktikusabb és legtrendibb modelleket!

Montázs: Ridikül.hu

Montázs: Ridikül.hu

1. Sokzsebes, Skip Hop, 26 205 forint
2. Sárga, cakkos, Kiddiez, 19 990 forint
3. Elegáns türkiz, Mamilla, 24 490 forint
4. Variálható, Liliputi, 19 990 forint
5. Limitált szériás, Mamas & Papas, 41 990 forint