Csillagok

Csillagjegyed hátráltató tulajdonságai

A napi, heti vagy éppen havi horoszkópunkat olvasni nagyon is szeretjük, egészen addig, amíg pozitív dolgokat jósol és erényeinkről értekezik. Mivel minden személyiség komplex, annak jellemzése is teljes kell hogy legyen, így tetszik vagy sem, szembe kell néznünk asztrológiai szempontból vett hátrányainkkal is.

Kos

Egy Kos egyenesen kimondja, amit gondol, okos, humoros, szenvedélyes, vezető típus, aki mellett biztos, hogy nem unatkozunk. Ugyanakkor pont forrófejűsége, makacssága okozza a vesztét is. Egy Kos képtelen betartani a határokat, száguldana ott is, ahol sétálni kéne, túlzott őszinteségével megbánthat másokat, vezérként pedig maga alá rendelhet akár egy párkapcsolatban is.

Bika

Kiváló barátra találunk benne, de ellenségnek komiszabbat nem is kívánhatnánk. Mivel a jegy szülöttei mindent akarnak, és lehetőleg azonnal, kiváló minőségben, rágörcsölhetnek dolgokra, ez pedig hátráltatja őket a szerelemben és a karrierépítésben egyaránt – ugyanez igaz egyébként olykor tomboló haragjukra és pénzéhségükre is.

Ikrek

Hiába barátságosak, szórakoztatóak és szellemesek, az Ikrek bizony gyakran félnek az emberektől, az új helyzetektől, saját sebezhetőségüktől. Ez a szerelemben nagy hátrányt jelenthet, hiszen biztonsági játékot eredményezhet. Munkájukban nehezen viselik, ha főnökösködnek velük, és nehezen fejeznek be bármit is – mindig új dologba kezdenek.

Fotó: iStock.com/Shing-Lok-Che

Fotó: iStock.com/Shing-Lok-Che

Rák

Családcentrikus, gondoskodó, törődő, érzelmes, de bizony gyakran túlérzékeny és túlzottan sebezhető, ragaszkodó. Ha megszeretett valakit, azt nagyon nehezen engedi el, alacsony önbizalma pedig méltánytalan helyzetekbe sodorhatja. A Rákok igazi kincsei páncéljuk alatt rejteznek, egy kívülálló számára láthatatlanok, ezért sok Rák egy feltörendő bizalmi diónak tűnik, akivel nincs feltétlenül könnyű dolgunk.

Oroszlán

Vele aztán nem könnyű boldogulni! A végtelenségig büszke, makacs, és ebből jottányit sem enged. Nehezen viseli, ha a helyzetekből nem ő kerül ki győztesen, a cél érdekében pedig akár kegyetlen beszólásokat is megenged magának. Saját hibáit csak felszínesen vagy sosem látja be, és nehezen köt kompromisszumokat.

Szűz

E jegy szülöttei saját maximalizmusuk foglyai. Ha nem sikerül minden a terveik szerint, kaphatnak akármennyi dicséretet, nem érzik magukat elégedettnek. Rendszerető, precíz, munkabíró, erős hivatástudatú emberekről van szó, ami pont hátrányukká is válhat, hiszen másoktól is megkövetelik azt, amit ők tudnak.

Mérleg

Bájosak, barátságosak, könnyen kezelhetők, hiszen folyamatosan az egyensúlyra és a harmóniára törekszenek, viszont képtelenek dönteni, akár apró mindennapi helyzetekben is. Ha pedig nagy döntésről van szó, akkor megpróbálják az összes igényt kielégíteni, ami persze sosem sikerül, és többórás, akár többnapos vívódásokkal nehezíthetik környezetük életét. Hiúságuk, a szépítkezésre fordított sok idő a férfiakat kergetheti az őrületbe.

Fotó: iStock.com/den-belitsky

Fotó: iStock.com/den-belitsky

Skorpió

Nekik a feszültség, a belső stressz levezetéséve akad gondjuk. Nehéz kiszedni belőlük, mi bántja őket igazán, és meg kell tanulniuk kezelni az indulataikat, egész belső világukat. A Skorpiók makacs teremtmények, nehezen bocsátanak meg, és költekezni is szeretnek, ezért nincs mindig könnyű dolguk a férfiakkal.

Nyilas

Kiegyensúlyozott és megbízható társ, de szabadságmániás, így aki közel akar kerülni hozzá, annak fel kell kötnie a gatyáját. Mindeközben a Nyilasok rettegnek a magánytól, ez a kettősség pedig időnként hisztérikussá teheti őket. Szókimondó, késős típusok, olykor szabadelvűek, akik nem tűrik, hogy megkötözze őket bármi is.

Bak

Erős, lényeglátó, kitartó, okos, terhelhető emberek, akik nem mernek túllépni saját határaikon. Pesszimisták, olykor befelé fordulnak, és minden helyzetre van egy negatív forgatókönyvük. Mivel leküzdenek minden nehéz helyzetet, egy gyengébb pár mellett ők lehetnek a főnökök, az uralkodók, s ha ezt összeadjuk azzal, hogy nehezen mutatják ki az érzelmeiket, függetlenek, reálisak és büszkék, megértjük, miért tartják a Bakot férfias jegynek.

Vízöntő

Mindig tudni véli, mások mit akarnak, ennek hangot is ad, de kevésszer van igaza, saját érzelmeit viszont elrejti. Mindig keresi az új utakat, irtózik a hagyományoktól, szeretne létrehozni valami egyedit, megváltani a világot. Ha túl nagy terveket sző, túl messzi célokra áhítozik, örök elégedetlen lehet.

Halak

Érzelmes, együtt érző, romantikus, önzetlen emberek, akik saját hezitálásuk, túlgondolkodásuk csapdájába eshetnek. Rossz esetben akár depresszióba is forduló töprengéseikből szó szerint ki kell rángatni őket. Nehezen indulnak meg érzelmileg, s aztán nehezen is állnak meg, olyanok, mint egy művészien hömpölygő nagy folyó.