Te + Én

Minden közhely nagy igazság, még szakításkor is!

A szakítás egy elképesztően nehéz dolog, ezzel senkinek nem mondunk újat, főleg, ha nem is számítottunk rá. Lehet bölcselkedni, fontos mondatokról, tényekről beszélni, attól nem fog kevésbé fájni! De ha épp egy hasonló életszakaszban vagyunk, s elolvassuk ezt a pár sort, könnyebb lesz a lelkünk.

Sose hibáztassuk magunkat!

Ha mi mindent beleadtunk, nem követtünk el semmi megbocsáthatatlant, odaadóak és szeretetre méltóak voltunk, mégis lapátra lettünk téve, nyugtasson bennünket legalább az a tudat, hogy mi mindent megtettünk annak érdekében, hogy működjön ez a kapcsolat, mindent jól csináltunk, s bármennyire kézenfekvő is, ne hibáztassuk, ne gyűlöljük magunkat, fogadjuk el, hogy így alakult, s szenvedjünk, ameddig kell.

Szabadság

Nézzük a dolog jó oldalát: szabadok lettünk, tele új lehetőségekkel, új barátságok, új kapcsolatok ígéreteivel. S esélyt kaptunk valami jobbra, valami igazabbra.

Fotó: Unsplash/ Barrel On

Fotó: Unsplash/ Barrel On

Idő

Banális és óriási közhely, de pont ezért igaz, hogy az idő rendbe tesz majd minket. Gondoljunk bele, hat hónap múlva ilyenkor már nem fog ennyire fájni, bárhogy érezzük is most. Emellett az élet hamar elröppen, ne pocsékoljunk több időt egy férfire, aki elhagyott bennünket, mint amit megérdemelne.

Magány vs. rossz kapcsolat

Egy leépítő, bomlasztó kapcsolatnál nincs kiábrándítóbb, odalesz mindenünk: az önbecsülésünk, az önbizalmunk, a jövőképünk, s a múltunk is. Ez idő- és energiapocsékolás. Ennél sokkal jobb egyedül lenni, amikor építkezhetünk, töltődhetünk, s nyugodtan kitalálhatjuk, mit is szeretnénk még az életünktől.