Otthon

Meghosszabbították a határidőt a Faludi Ferenc Akadémia fotós és filmes pályázatára

Amatőr fotósok és filmesek, figyelem! Meghosszabbították a Faludi Ferenc Akadémia pályázatának beadási határidejét, október 10-ig küldhetik be műveiket a pályázók az irgalom témájában.

A magyar jezsuiták immár 20 éves szemléje minden évben alkalmat ad arra, hogy a szakmában már elismert művészek, valamint a fotós és a filmes területekkel még csak ismerkedő fiatalok találkozzanak egymással. A szemlére ingyenesen, kortól függetlenül október 10-ig nevezhetnek amatőr alkotók vagy filmes, fotós képzésben részt vevő diákok – adja hírül az MTI.

Fotó: Unsplash/ Camila Codeiro

Fotó: Unsplash/ Camila Codeiro

A versenyprogramba beválogatott alkotásokat a szemle két napján, november 18-án és 19-én láthatja majd a közönség a zsűrivel együtt az Erzsébet körúti ART+Cinemában Budapesten. A filmeket értékelő és díjazó zsűri elnöke idén Enyedi Ildikó Balázs Béla-díjas filmrendező lesz. A grémium további tagjai Gelencsér Gábor filmesztéta, Lázár Kovács Ákos esztéta, valamint Nagy Dénes rendező.
A beérkezett fotókat Haris László fotográfus, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, Bege Nóra fotóművész és Benkő Imre Balázs Béla-díjas fotográfus fogja bírálni. A kiválasztott fotók az Uránia Nemzeti Filmszínház első emeletén lesznek kiállítva november 17. és 20. között.
A filmszemléről és a nevezés feltételeiről a www.faludiakademia.hu honlapon olvasható bővebb információ.