Otthon

Szüreti mulatság: bor, zene és tánc Palkonyán

Borral, zenével és tánccal várja az érdeklődőket Palkonya ezen a héten is: a Szüreti Nyitott Pincék igazi szüreti mulatságnak ígérkezik a Villányi borvidék egyik legszebb településén.

Színes programokkal várja az érdeklődőket Palkonya ezen a héten, a Szüreti Nyitott Pincék – Kulturális Szüreti Sokadalom Palkonyán című programon – ahogyan a nyáron is – a zenéé és a táncé lesz a főszerep. A rendezvény középpontjában ugyanis a bor, a zene és a tánc áll szeptember utolsó hetében – tudtuk meg Deésy Gábortól. A Cifra Műhely Közhasznú Kulturális Egyesület elnöke elmondta, hogy a település vendégül látja a Liszt Ferenc Zeneakadémia 10 éves Népzene Tanszékét. „A öt napon át tartó programon műhelymunkában dogoznak a tanszék hallgatói és zenészei. Ezek bárki számára látogathatók lesznek a falu különböző helyszínein és portáin, valamint a Cifra Udvarban. Este pedig koncertekkel és táncházakkal várják az érdeklődőket a templomban és a Malomparkban” – mondta Deésy Gábor.

A nyárihoz hasonló, jókedvű mulatság várható ezen a hétvégén is Palkonyán. Fotó :Havasmezői Tünde

A nyárihoz hasonló, jókedvű mulatság várható ezen a hétvégén is Palkonyán. Fotó: Havasmezői Tünde

Legyen zene, legyen tánc, legyen jókedv!

A Zeneakadémia Népzene Tanszékének hallgatói és tanárai mellett meghívott vezető népművészek is zenélnek majd a szüreti sokadalomnak. A vendégzenekarok között fellép a Dobroda, a Dűvő, és a Babra zenekar, valamint a Sebő együttes.

A rendezvény ideje alatt bárki számára megtekinthető lesz a Kalotaszegi Mérai Cifra Szoba – a Cifra Műhely Közhasznú Kulturális Egyesület jóvoltából, valamint a Zeneakadémia Népzene Tanszékének az elmúlt tíz évükből készült kiállítása is, ahogyan Havasmezői Tünde fotográfus munkáit is megcsodálhatják a vendégek. Pénteken még egy nyilvános akasztást is végigizgulhatnak az érdeklődők. A népzenei és néptáncos nyitott műhelyekben pedig néptáncképzésre várják a kicsiket és nagyokat, itt elsősorban felcsiki táncokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A táncos műhelyben élő zenei kíséretet biztosít Németh Dénes és zenekara.

Ahogyan a nyáron, úgy ezen a héten is a tánc és a zene lesz a főszereplő Palkonyán. Fotó: Havasmezői Tünde

Ahogyan a nyáron, úgy ezen a héten is a tánc és a zene lesz a főszereplő Palkonyán. Fotó: Havasmezői Tünde

A bor szerelmeseinek nagy örömére a Szüreti Nyitott Pincék program révén szombaton már délelőtt kinyílnak a pincék ajtajai, de közösségi főzőprogramot is szerveznek a Cifra Udvarban. Szobros kerti sétával és teázással várják a vendégeket Major Judit kerámiaművész kertjében, délután pedig szüreti felvonulás lesz a Fő utcán zenészek, táncosok, borosgazdák társaságában. Szombat este fellép a Singas Projekt és a Dűvő zenekar, valamint a táncházba is bárki bekapcsolódhat.