Egészség

3 szépségvitamin, ami valóban használ

Azzal már foglalkoztunk a héten, hogy melyek azok a szépségvitaminok, amiket felesleges megvennünk, mert nem érnek semmit, de most következzen az érme másik oldala. Mert bizony valóban vannak olyan szépséget ígérő kapszulák, amik hasznunkra lehetnek a jobb külső érdekében!

Kollagén

Bár az A- és az E-vitamin ilyen formában nem működik, mégis van esélyünk szépre enni magunkat! Egy kanálka étkezési kollagén a reggeli smoothie-ba, és máris egy lépéssel közelebb vagyunk a rugalmas, fiatalos bőrhöz! Keressünk olyan változatot, amiben antioxidáns és hyaluronsav is van, ezek is jó hatással vannak a sejtregenerálódásra, és késleltetik az öregedést is.

Fotó: Pexels/ CC0 License

Fotó: Pexels/ CC0 License

Probiotikumok

Az egészséges bélrendszer sokkal fontosabb jóllétünk és szépségünk szempontjából is, mint azt gondolnánk. A probiotikumok támogatják a bélflórát, gyulladáscsökkentő hatásuk van – igen, a gyulladásos szervezet lenyomatai arcunkon is meglátszanak pattanások és rozacea formájában. Napi egy joghurt is segít ebben (maradjunk a natúrnál, a cukros-gyümölcsös verziót kerüljük), de ha laktózérzékenyek vagyunk, vagy egyszerűen csak biztosra szeretnénk menni, akkor kapszula formájában is bevihetjük a szervezetünkbe.

Ómega-3 zsírsav

Ómega-3 zsírsavra szüksége van az idegrendszerünknek és a bőrünknek is. Szintén ismert gyulladáscsökkentő hatásáról, csökkenti a szárazság jeleit, és a pikkelysömörre is hatásos gyógymód. Ómega-3-hoz hozzájuthatunk a tengeri halakból is, de mi, magyarok, köztudottan sokkal kevesebb vízi élőlényt fogyasztunk, mint amennyit kellene. Senkit nem akarunk lebeszélni egy jó lazacsteakről, de kapszula fomájában is hozzájuthatunk ehhez az értékes zsírsavhoz.