×

Stílus

Így ápoljuk helyesen az arcunkat!

Habár sokan elnagyoljuk, kozmetikusok és bőrgyógyászok nem győzik hangsúlyozni, mennyire fontos az esti és a reggeli helyes arctisztítás annak érdekében, hogy arcbőrünk sokáig friss, üde és problémamentes maradjon.

Az arcmosás egészen egyszerű műveletnek tűnik, ám valójában nemcsak tudomány, de már-már művészet is. Ha betartjuk ezt az 3 + 1 egyszerű lépést, mely ugyan hosszadalmasnak és bonyolultnak tűnhet elsőre, bőrünk meghálálja a gondoskodást hamarabb, mint gondolnánk.

Mosás

Mossunk arcot langyos vízzel, ami segít feloldani az rajta lévő szennyeződéseket. De vigyázzunk, ne legyen túl forró a víz, az ugyanis szárítja a bőrt. Ha sok sminket viseltünk aznap, akkor használjunk krémes arclemosót. Ne dörzsöljük a nedves arcunkat törülközővel, inkább csak óvatosan itassuk fel róla a vizet.

Tonizálás

Egy vattapamacsra öntsünk egy kevés tonikot, majd körkörös mozdulatokkal tisztítsuk meg a bőrünket az olajos szennyeződésektől, ezeket ugyanis a víz nem tudja hatékonyan eltávolítani.

Fotó. Pexels/CCO License

Fotó. Pexels/CCO License

Krémezés

Ezen a ponton érkeztünk el a hidratáláshoz: válasszunk a bőrtípusunk számára megfelelő készítményt, ezt talán sok idő és kísérletezés előzi meg, de érdemes próbálkozni. Esetleg kérjük ki kozmetikusunk véleményét, ő jól ismeri az arcbőrünket és a bőrtípusunkat is. Fontos, hogy éjszakára zsírosabb krémet tegyünk fel, olyat, ami hosszan táplálja a bőrt, nappalra viszont válasszunk könnyebb, gyorsan beszívódó készítményt.

Szemünk fénye

Érdemes egy bizonyos kor felett szemránckrémet is használni, hiszen a bőrünk itt sokkal vékonyabb és extra gondoskodást igényel. Fontos, hogy keveset használjunk, csak egy cseppet, de azt masszírozzuk be jól.