Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Csillagok

Ahol az elhunytak lelke nem hagyja az élőket

A föld tele van csodás dolgokkal. Építmények, természeti csodák, megannyi érdekesség, melyeket csodálattal figyelünk. De a sok csoda és gyönyörűség mellett furcsa és ijesztő helyek is akadnak szép számmal.

A horrorfilmek általában egy olyan elhagyatott városban vagy házban játszódnak, ahol megmagyarázhatatlan dolgok történnek. Egy-egy film közben hálát adunk, hogy ez csak fikció, és nem történhet meg a valóságban. Pedig a valóságban is akadnak olyan helyek, amelyek beleillenének egy-egy filmbe.

A Riddle-ház

A Floridában található házat 1905-ben építették. Eredetileg egy temetkezési vállalatnak adott otthont, de az indulás után néhány évvel az egyik alkalmazott, Joseph öngyilkos lett a padláson. Ekkor kezdődött a különös események sora, melyek állítólag még ma is tartanak. A vállalkozást 1920-ban megszüntették, és onnantól kezdve családi házként kezdett üzemelni az építmény. Joseph szelleme még ma is kísért, és olyan tapasztalatokról számoltak be az érintettek, hogy senkit sem enged a padlásra. A lelke örökre ott ragadt, ahol véget vetett az életének.

Helltown

A Pokolváros Ohio északi részén található. Az itt található üres házak helyére először nemzeti parkot telepítettek, de a növények hamar elszáradtak. A hely annyira kihalt, hogy egy időben a Ku-Klux-Klan gyülekezett itt, később sátánista csoportok vették be a helyet, sőt, pszichiátriáról szökött betegek is itt bujkáltak. Az már csak hab a tortán, hogy a parkból kivezető út egy temetőbe visz.

Fotó: iStock.com/chameleonseye

Fotó: iStock.com/chameleonseye

A Princess Színház

A színházat Ausztráliában építették 1845-ben, majd 1888. március 3-án olyan tragédia történt, mely örökre megváltoztatott mindent. Frederick Baker épp a Faust operában játszotta Mefisztót, amikor az előadás közben szívrohamot kapott és meghalt. A közönség ebből semmit sem vett észre, ujjongva ünnepelték a tehetséges színészt, aki akkor már nem élt. Mindenki értetlenül állt a tragédia előtt, de úgy tűnik, Baker lelke nem távozott végleg. A színészek és a színházi dolgozók többször látni véltek egy kóbor lelket az épületben. Ennél is rémisztőbb, hogy a ’70-es években dokumentumfilmet készítettek a színházban, majd a felvételeket visszanézve jól látható egy kísérteties alak. A felvétel készítése közben senki sem vett észre semmit, és ez volt a készítők számára a legmegdöbbentőbb. Baker nem tudja elhagyni szeretett színházát.

A Tuol Szleng múzeum

A Kambodzsában található múzeum az ottani népirtás áldozatainak állít emléket. Maga az épület korábban börtönként üzemelt, és az elnyomó rendszer ellenségeit tartották itt fogva. A rabok közül rengeteget halálra kínoztak ezen a helyen, de az áldozatok többsége ártatlan volt. A rendszer és a börtön 17 ezer ember haláláért felelős, és az ok nélkül kivégzett emberek lelke állítólag még a mai napig kísért a környéken. A helyiek szerint a lelkek nem tudnak nyugodni, hiszen igazságtalanul végezték ki őket, így éjszakánként még ma is hallhatóak sikolyok a környéken.

Fotó: iStock.com/rmnunes

Fotó: iStock.com/rmnunes

A Stull temető

Stull község két tragédia miatt vált híressé. Az egyik egy farmerhez köthető, aki a tarlóégetés befejeztével vette észre fia hulláját, aki valószínűleg eltévedt, és a lángok végeztek vele. A másik eset egy fiatalember tragédiája, akit eltűnése után nem sokkal felakasztva találtak meg a közeli erdőben. Ez a két eset elegendő volt ahhoz, hogy a lakosok elkezdjék elhagyni a községet, így ma már alig 20 fő él itt. És ha ez a két tragédia nem lenne elég, akkor a helyi temető is hozzájárult a hely hírhedtté válásához. Éjjelente zajok és sikolyok hallatszanak a temetőből, a holtak nem nyugszanak. Talán ennek is köze volt a tragédiákhoz?

Fotó: iStock.com/ Dirk94025

Fotó: iStock.com/ Dirk94025

A párizsi katakombák

Párizs alatt egy valódi labirintus található. Az emberi képzelet pedig nem ismer határokat, így nem meglepő, hogy számtalan elmélet született azzal kapcsolatban, hogy mik történhettek ezekben a föld alatti alagutakban. Ezek a folyosók elnyelik a zajokat és a sikolyokat, így ha valaki eltéved bennük, lehetetlen, hogy bárki meghallja. A falakat ismeretlen eredetű festmények díszítik, melyek történetéről semmit sem tudni. Az embereket hajtja a kíváncsiság, hogy felfedezzék a katakombák rejtelmeit, de ugyanakkor félnek is, hiszen a 600 km hosszú rendszer könnyen halálcsapdává válhat.