Stílus

Legyünk hercegnők a hétköznapokon: csillogjunk aranyban, ezüstben!

Kislánykorunk óta él bennünk a vágy, hogy valami királylányosat viselhessünk, legyen az ruha, ékszer vagy éppen cipő. Szerencsére felnőttként már megengedhetjük magunknak, hogy hercegnős kiegészítőkkel dobjuk fel az öltözködésünket – csak tudni kell mértéket tartani.

Hol lehetünk igazán hercegnők?

Ha még mindig erősen él bennünk a vágy, hogy mesebeli módon tündököljünk, a télnek mindenképpen örülhetünk. Ilyenkor rengeteg bált szerveznek, köztük sok jótékonysági eseményt is, nem is beszélve az elegáns karácsonyi és szilveszteri partikról, no meg a farsangról. Ezeken a helyeken igazán felöltözhetünk tetőtől talpig a rég megálmodott hercegnőszettbe.

Fotó: iStock.com/Darunechka

Fotó: iStock.com/Darunechka

Hol nem kéne erőltetni?

Sajnos – vagy nem sajnos – nem mindenhol vethetjük be az arany- és ezüstszínű ruhákat, csillogó kiegészítőket. A legtöbb munkahelyen a visszafogottan elegáns, praktikus darabokat érdemes viselni, stílusosak lehetünk, de közönségesek már nem. Azért a hétköznapi, munkába járós ruhához is csempészhetünk olyan kiegészítőket, amiktől hercegnőnek érezzük magunkat – egy szebb táska, arany és ezüst ékszerek, esetleg aranyszínű szálakkal átszőtt szoknya, harisnyanadrág vagy kövecskékkel díszített nadrág még belefér – de semmiképpen sem eshetünk túlzásba. Ugyanez igaz például az oktatási intézményekre, rokonlátogatásra vagy az első randira is: a kevesebb ezekben az esetekben tényleg sokkal több. Az esti szórakozáshoz azonban már jöhet a csillogó flitterekkel kivarrt top, egy igazán királylányos cipő vagy akár egy diadém is!

Sminkeljünk hercegnő módra!

Ha nem a munkahelyünkről vagy egyszerű utcai kimozdulásról van szó, akkor nyugodtan vegyük elő a csillogós szemceruzát, az élénk színű rúzst – csak tudjuk ezt is viselni. Alapvetően egy hercegnő sincs túlsminkelve, inkább a természetes megjelenésre törekednek. Azon belül azonban minden minőségi, és alaposan meg van tervezve. Hajuk az egyszerűbb frizurákban, hajzselé, tupír vagy csillámpor nélkül is csillogó, fényes, arcuk üde, ajkaik teltek, de nincsenek agyonfestve. Nem csillognak a barnítógyöngyöktől vagy a csillámló alapozótól, nem viszik túlzásba a pirosítót, inkább üdeségük üt át az alapozón és korrektoron. Az igazán arany- és ezüstszínű, csillogós sminkek bulikba vagy szilveszterre valók.

Fotó: iStock.com/Andry5

Fotó: iStock.com/Andry5

A hercegnő bennünk lakik

Nem feltétlenül kell folyamatosan kifelé mutatnunk, hogy hercegnők vagyunk, ha belül úgy érezzük magunkat akár farmerben is. Erre a legjobb példa maga Katalin hercegné, aki csinosan öltözik ugyan, és néha megenged magának valami igazán hercegnőset, de a mindennapokban visszafogott stílust képvisel. Egy farmer, egy sötét zakó gyöngysorral vagy egy egyszerűbb kosztüm elég ahhoz, hogy jól nézzen ki, ráadásul olcsóbb boltokból is gyakran válogat. Ez azért is jó hír, mert így nem is olyan nehéz követni őt a divatban. A sötét- vagy királykék pedig Katalin szinte állandó színe, ezért bátran választhatjuk ezt mi is. A kivágásokkal viszont vigyázzunk, egy hercegnő sem engedheti meg magának, hogy túl sok húst mutasson – a visszafogottan elegáns darabokban mi is jobban mutatunk, és több mindent bízunk a herceg képzeletére.