Te + Én

Boldog párok titkai – ezért működik a kapcsolatuk

Sokszor már azt is nehéz elérni, hogy egy kapcsolat működjön, vagy hogy jól működjön, és előfordulhat, hogy még akkor is gondolkozhatnak a felek azon, hogy mások miért boldogabbak. Mi a titkuk a boldog pároknak?

A boldog párokat könnyű felismerni, mert már távolról látszik rajtuk, hogy jól érzik magukat a bőrükben. S ha olykor van is egy kis mosolyszünet a kapcsolatukban, mégis úgy tűnik, mintha a konfliktusok sem lennének olyan komolyak, mert látszólag könnyen megoldják. És folytatják a kapcsolatukat ott, ahol abbahagyták, ha lehet, még boldogabban, mint előtte.

De vajon mi lehet a boldog párok titka? Mitől olyan könnyű és könnyed az ő kapcsolatuk? Mi az, amit ők tudnak, mások meg nem?

Fotó: Unsplash/ João Silas

Fotó: Unsplash/João Silas

Nos, a titkuk a kommunikációban rejlik. Csakhogy nem mindegy, hogy ezt hogyan csináljuk. Mert bizonyára tudjuk, hogy lehet beszélni úgy is, hogy nem mondunk semmit, vagy hogy az igazságot elhallgatjuk, másképp közöljük, nem veszünk róla tudomást, stb.

Elmondják egymásnak az érzelmeiket

A kommunikáció ebben az esetben többek között azt jelenti, hogy beszélnek egymásnak az érzelmeikről. Az örömükről, a bánatukról, a szorongásaikról és félelmeikről, mindenről, amit csak éreznek, és ahogy azt érzik.

Őszinték egymáshoz

Sokszor gondolnánk, hogy őszinték vagyunk, de ha egy kicsit jobban magunkba nézünk, kiderül, hogy általában még magunkat is becsapjuk, mert nem merjük vagy nem tudjuk bevallani még magunknak sem, hogy mit érzünk, mit gondolunk. Pedig az őszinteség, a játszma és taktika nélküli, tiszta őszinteség sokkal közelebb visz egymáshoz két embert, mint gondolnánk.

Hallgatnak is

A kommunikáció nemcsak a beszédet jelenti, de a hallgatást is. Vagyis figyeljünk a párunkra, hallgassuk meg, tegyünk fel kérdéseket, ne csak saját magunkkal legyünk elfoglalva, hanem legyünk nyitottak és befogadóak a másik dolgaival kapcsolatban is, akár jó, akár rossz dolgokról is legyen szó.