Stílus

Csipog a villamos!

Aki ma reggel tömegközlekedett a Városliget környékén, az biztosan nagyon meglepődött, amikor hallotta, hogy csipogtak a trolik és a villamosok.

Nem, nem egy hűtőrácsba szorult kis madárka hangját hallottuk, pedig sokan azt hittük reggel, hanem a BKK egy különleges játékra invitálja az utazókat a mai napon: „A Városliget számos madárfajnak ad otthont. Ezen a héten nem csupán a park fái között, de több, a ligetet érintő járatunkon is hallhatod a hangjukat. Vajon hányat ismersz fel közülük? Írd meg kommentben legalább három madár nevét, ‘akiknek’ hangját a trolikon, autóbuszokon hallod. (A posztkép segíthet!) A helyes válaszokat megírók között a Magyar Madártani Egyesület ajándékát, 12 plüssmadarat sorsolunk ki. Füleljetek, és gondoljatok szárnyas barátainkra: ha tehetitek, készítsetek madáretetőt az erkélyre, ablakpárkányra!” – olvasható a BKK bejegyzése.

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Válaszolni ma, november 7-én éjfélig lehet a BKK Facebook-oldalán. A sorsolásban részt vesz minden játékos, aki betöltötte a 18. életévét és rendelkezik magyarországi lakó- vagy tartózkodási címmel, illetve helyesen válaszol. A sorsolás kézi sorsolással a BKK Zrt. sorsolási bizottsága előtt történik a játéknapot követő munkanapon 10 órakor. A sorsolásról hivatalos jegyzőkönyv készül. A helyes választ és a nyertesek nevét a BKK Zrt. Facebook-oldalán keresztül tesszük közzé a kérdést követő munkanapon 11 óra és 15 óra között. A nyerteseknek a közzétételtől számított 5 napon belül kell megküldeniük az elérhetőségeiket.