×

Stílus

Legyen karácsonyillat a lakásunkban!

A télhez és az ünnepekhez is kapcsolunk különböző illatokat, mint például a mézeskalács, a sült gesztenye vagy a forralt bor. Ezeket be is csempészhetjük a lakásunkba, hogy a segítségükkel is hangolódjunk az évszakra, no meg a karácsonyra.

A téli és a karácsonyi illatokat meg is vásárolhatjuk, de akár saját magunk is készíthetünk olyan dekorációkat, amelyek segítenek meghittebb hangulatot varázsolni az otthonunkba. Az alapillatokat a fahéj, a szegfűszeg és a citrusok adják, a lehetőségek közül pedig tetszésünk és stílusunk szerint válogathatunk.

Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Készíthetünk például úgynevezett otthoni párologtatót, amihez nincs szükségünk különösebb kézügyességre. Egy edénybe tegyünk a kedvenc illatainkból, például narancshéjat, néhány szelet almát, fahéjrudakat, friss gyöbért, szegfűszeget, öntsük fel vízzel, és melegítsük addig, amíg el nem kezd párologni az illat szerte a konyhában. Kiönthetjük kisebb bögrékbe is, és elhelyezhetjük a lakás különböző helyiségeibe. Ha kihűl, újra lehet melegíteni!

De lehet egyszerűen csak narancsszeleteket vagy narancshéjat szárítani, esetleg néhány illatgyertyát beszerezni és azokat meggyújtani este vacsorához, egy habos fürdőhöz, vagy az esti beszélgetéshez, szeretkezéshez. Vagy szúrjunk néhány narancsba szegfűszeget – ennek is isteni télillata van! És ha forralt bort készítünk, annak az illata is garantáltan bejárja az egész házat. De ugyanilyen isteni illatáradatban lehet részünk, ha mézeskalácssütésbe fogunk! Persze nemcsak az illat miatt éri meg ez utóbbi tevékenység, de a sok finom süti miatt is!