Te + Én

6 mondat, amit inkább ne mondjunk a partnerünknek

A párkapcsolatok egyik alappillére a bizalom. Csakhogy ez a bizalom igen könnyen elveszik, ha a partnerünk azt veszi észre, hogy nem vagyunk őszinték vele. Sokszor az aprónak tűnő hazugságok vagy észrevétlen elejtett mondatok is bajba sodorhatnak bennünket, illetve a kapcsolatunkat.

A nemek közötti kommunikáció sehogy sem könnyű, de lehet rajta dolgozni, ha minél jobban működő kapcsolatot szeretnénk. Íme egy kis segítség ehhez: néhány mondat, amit inkább ne mondjunk, mert vita vagy akár veszekedés is kerekedhet belőlük.

Fotó: Unsplash/ Yap Chin Kuan

Fotó: Unsplash/ Yap Chin Kuan

  • „Nincsenek pénzügyi problémáim. A bankomnál kiemelt ügyfél vagyok.” Nem baj, ha olykor lenullázzuk a bankszámlánkat, csak ne füllentsünk róla, hanem valljuk be, ha éppen nincs pénzünk valamire.
  • „Nem beszéltem az exemmel a szakításunk óta.” Mindenki beszél az exével a szakítás után is. Ha nem valljuk be, az még gyanúsabb lehet.
  • „Egyáltalán nem zavar.” Ha valóban így van, bármiről is legyen szó, akkor rendben van ez a mondat, de ha egy kicsit is befeszültünk valamin, ne mondjuk, hogy nincs semmi bajunk.
  • „Akarok/nem akarok gyereket.” Csak azt mondjuk, ami a szívünk szerint igaz, ne hazudjuk az ellenkezőjét csak azért, hogy jobb színben tűnjünk fel a másik előtt.
  • „Elmentem.” Az egyik legnagyobb hiba, ha hazudunk az orgazmust illetően. Már csak az őszinteség miatt is. Akkor lesz a szexuális életünk is felhőtlen, ha az ágyban is összhangban vagyunk, és mindenki megkapja azt, amire vágyik.
  • „Jól vagyok.” Hasonló mondatunk már volt: ha valóban jól vagyunk, akkor minden rendben van, de ha nem vagyunk jól, ha valami zavar bennünket, vagy problémánk van valamivel, mondjuk el a másiknak, hálás lesz érte.