Csillagok

Mit jelentenek az alábbi szimbólumok az álmainkban?

Az álmok létünk talán legmisztikusabb képződményei, már ősidők óta foglalkoztatják az emberiséget, még a Bibliában is helyet kapott az álomfejtés tudománya.

Persze nem lehet kiragadni egyetlen álmot sem az ébren töltött óráink kontextusából, hiszen annak egyfajta meghosszabbodása, mégis vannak olyan szimbólumok, melyek mindenkinél ugyanazt jelentik.

Repülés

A repülés a felemelkedéssel, az ambícióinkkal áll kapcsolatban: segítségével érjük el az álmainkat. Repülés közben bármi lehetséges, legyőzzük a gravitációt, ahogy ébren az elénk gördülő akadályokat. Ha azonban nehézkes az előrejutás, hiába futnánk, nem tudunk, olyan, mintha egy sűrű masszában mozognánk, az azt jeleni, nem ott tartunk, ahol szeretnénk, és képtelenek vagyunk előbbre jutni.

Tűz

Ha nagy tüzet látunk a távolban, vágyakat jelent, míg az, ha a tűzzel játszunk, az egyfajta kockázatos tevékenységre utal.

Fotó: Pixabay.com/CCO Public Domain

Fotó: Pixabay.com/CCO Public Domain

Fogak

Szintén gyakran álmodunk fogakkal: ha kiesnek a szánkból, az azt jelenti, hogy valamit el kell mondanunk a világnak, de magunkba fojtjuk. A rossz fogak a minket megbetegítő érzéseink, gondolataink szimbólumai.

Halál

Sokkal gyakrabban álmodunk a halálról, mint gondolnánk, csak nem emlékszünk rá. Legtöbbször nem kell megijedni tőle, csupán csak valaminek a végét szimbolizálja: lehet az egy rossz periódus, egy rossz kapcsolat vagy egy barátság, amit ideje lenne lassan elengedni.

Terhesség

Ha azt álmodjuk, hogy terhesek vagyunk, akkor az nem azt jelenti feltétlenül, hogy gyermeket szeretnénk: inkább a növekedésre utal, arra a vágyunkra, hogy valamit létrehozzunk, alkossunk maradandót.