Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Te + Én

Szex utáni pillanatok: amit a nők nem ismernek be

A romantikus filmek és regények szerint a szex után nem történik más, csak a romantikus összebújás. Elbűvölő gondolat, de a valóság kicsit más.

A hétköznapi életben nem minden fekete vagy fehér, vannak átmenetek. Ezért a filmekben látható szeretkezés utáni összebújást megelőzi néhány apróság, amit a nők többsége csinál, csak épp nem vallja be. A Women’s Health Magazine készített egy listát azokról a dolgokról, mit csinálnak a nők a szex után, és ha akár egy ponton is magára ismer bárki, akkor nyugodtan fellélegezhet, hogy nem, nincs egyedül.

Fotó: iStock.com/javi_indy

Fotó: iStock.com/javi_indy

Megnézzük az órát és a telefont

Valószínűleg nem azért, mert olthatatlan vágyat érzünk arra, hogy tisztában legyünk a pontos idővel. Legyen bármilyen vad vagy romantikus a szex, a kis ördög bujkál bennünk, és kíváncsiak vagyunk arra, hogy meddig tartott az ágytorna. Vagy éppen jött-e új üzenet, olvasatlan levél, sms. Az óra kérdés fontos, nem árt tudni, érdemes-e még elkezdeni egy sorozatot, vagy mennyi időt tölthetünk még lazsálással az ágyban.

Óvszerellenőrzés

Még akkor is, ha bombabiztos fogamzásgátló tablettát használunk, sokan másodvédvonalként bevetik az óvszert is. Ilyenkor viszont egy-egy észrevétlen pillantással szeretjük ellenőrizni, hogy az aktus végén is minden rendben van-e vele. Minden a helyén van? Nem szakadt ki? Ez egy olyan reflex, amit a saját lelki békénk érdekében fejlesztettünk ki. Persze meg is kérdezhetjük a párunkat, hogy nincs-e gond, de a saját szemünknek jobban hiszünk.

Nagyon kívánjuk… a vizet!

A már említett filmekben él egy sztereotípia: szex után a pasik nem győznek elég vizet inni. Az a helyzet, hogy ezzel nem csak a pasik vannak így. Mi is kiszáradunk, mi is elfáradunk, nem szégyen, ha dolgunk végeztével megiszunk egy nagy pohár vizet, vagy esetleg többet. Pontosan tudjuk, mennyire fontos a hidratálás.

Kerüljük azt a bizonyos foltot

Az a helyzet, hogy ha a szex valóban felemelő volt, akkor a lepedőn alattunk egy kisebb nedves folt keletkezhet. Ez persze nem baj, hiszen azt jelzi, hogy nincs okunk panaszra. Az viszont, hogy elégedettek vagyunk az eredménnyel, még nem jelenti, hogy benne is szeretnénk fetrengeni. A szex utáni összebújás ilyenkor általában az ágynak azon az oldalán történik, amelyik száraz.

Megpróbáljuk rendbe tenni magunkat

A különböző pozíciók és a kócos haj adott helyzetben szexi, de ha vége a mókának, akkor eltűnik a rózsaszín köd, és úgy érezzük, hogy egy madárfészek van a fejünkön. A testünk többi része pedig diszkrét felfrissítést kíván. Ilyenkor, míg a másik fél is rendezi sorait, mi is azon vagyunk, hogy valahogyan rendbe tegyük magunkat. A legtöbben még azelőtt eltűnnek a fürdőajtó mögött, hogy a pasi felülne az ágyon. Semmi gond, a nőgyógyászok is megmondták, hogy az aktus utáni pisilés fontos az egészség megőrzése szempontjából.

Fotó: iStock.com/vadimguzhva

Fotó: iStock.com/vadimguzhva

Megnövelt önbizalom

A jól sikerült pillanatok után a fürdőben a tükör előtt állva óhatatlanul mindannyian átgondoljuk az elmúlt percek eseményeit, majd a tükörből elégedetten vigyorgunk vissza magunkra. Ha mégsem úgy sikerült a dolog, ahogy szerettük volna, akkor pedig a tükör előtt próbáljuk megveregetni a saját vállunkat. Van ez így.

Keressük a fehérneműt

Hogy lehet az, hogy a bugyi és a melltartó mindig a leglehetetlenebb helyekre kerül ilyenkor? A paplanhuzat bélése és a kanapé párnái többnyire biztos tájékozódási pontok.