×

Te + Én

Tönkrement párkapcsolat? Ezek lehetnek a jelei!

Előfordulhat, hogy egyszeriben azt vesszük észre, hogy nem jól működik a kapcsolatunk, valami hiba történt, de nem tudjuk, hogy mi. Pedig ha belegondolunk, és végigvesszük az elmúlt heteket vagy hónapokat, észrevehetjük, hogy a jelek már korábban is megvoltak, csak nem vettünk tudomást azokról.

De mik is azok a bizonyos jelek, amik arra utalhatnak, hogy a párkacsolatunk mégsem (olyan) életképes, mint ahogy korábban, akár a kezdetek kezdetén hittük?

Ilyen jel lehet például, ha már természetesnek vesszük, hogy a páunk mellettünk van. Ha eltűnt a szikra, ha nem erőltetjük meg magunkat, hogy elcsábítsuk, ha nem lepjük meg, ha a szülinapjára is előző nap (vagy aznap) rendelünk egy tortát. De hasonló jel lehet, ha nem beszélgetünk, csak a bevásárlás és a takarítás a fő téma, vagy még az sem.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/ CCO License

Az érzelmeink kimutatásának hiánya is a kapcsolat kihűlése lehet, ahogyan az is, ha nem érdekel az, amit a partnerünk mond, oda sem figyelünk, csak rutinból bólogatunk. És természetesen az is a szerelem végét mutathatja, ha folyton piszkáljuk, és mindenben, amit csinál, csak a hibát látjuk, amit szóvá is teszünk persze.

Az sem jelent jót, ha folyamatosan fenyegetőzünk, és azzal zsaroljuk, hogy elhagyjuk, vagy bármi más hasonlóval. De egyáltalán, már maga a zsarolás a szeretet hiányára enged következtetni, ahogyan az is, ha egyáltalán nem érdeklődünk iránta. Ha nincs otthon, nem érdekel, hogy hol van, és ha otthon van, akkor is úgy létezünk, mintha ott sem lenne.